Ana SayfaEkonomiTürk Lirası Şubatta Fark Attı

Türk Lirası Şubatta Fark Attı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk lirası Şubat ayında gelişmekte olan ülkeler arasında emsalleri olan para birimlerine fark attı.

Ekonomide yaşanan sıkıntılar ve çeşitli olaylar bir süredir Türk lirasının değer kaybetmesine neden olmuştu. Bunun ardından hükümet tekrar Türk lirasının değer kazanması ve yaşamış olduğu sıkıntıları atlatması için adım atmaya başladı. Hükümet tarafından verilen destekler ve yeni çalışmaların ardından sonuçların olumlu bir şekilde Şubat ayında görülmeye başlandığı öğrenildi. Şubat ayında yapmış olduğu kapanışlar inceleme altına alındığı zaman diğer aylara göre kazanç sağlamaya başladığı belirlenmiş oldu. 

Şubat ayının başından dünkü kapanışa kadar geçen süre içerisinde yapılan istatistikler sonrasında Türk lirasının yüzde 3.83 oranında bir kazanç elde ettiği öğrenildi. Bununla kalmayıp doların düşüşünü fırsat bilerek ortaya çıkan kayıpların tekrar kazanca dönüştürülmeye başlandığı görüldü. Bir süredir iyi seviyelerde olan performansların gelişmekte olan ülkeler arasındaki değerlendirmesi yapıldığı zaman performansın oldukça yüksek olduğu ve bu ülkeler arasında Türkiye’nin ve Türk lirasının ilk sıraya yükseldiği belirlendi. Sürekli değişen dengeler ve piyasalar arasında gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmuştu. Tüm bu ülkeler arasında Türk lirası hızlı bir değer kazancı yaşamaya başladı. 

11 aydır sürekli olarak artan dolar fiyatlarının ardından yaklaşık 11 aylık süre sonrasında son üç haftadır Türk lirası doların karşısında hızlı bir şekilde değer kazanmaya başladı. Türk lirasının yaşamış olduğu bu yükseliş tüm ülkelerin ve para birimlerinin dikkatini çekti. Küresel piyasalarda meydana gelen dolar ihtiyacına rağmen son bir buçuk ayın en düşük seviyesine kadar gerilemesi dikkatlerden kaçmadı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.