Ana SayfaEkonomiHurda Lastikten 312 Milyon Katkı

Hurda Lastikten 312 Milyon Katkı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kullanım süreci dolmuş araç lastiklerinin farklı alanlarda değerlendirilmesi ile ülke ekonomisine katkı sağlandı. Son 10 yıl içerisinde 312 milyon liralık katkı sağlayan hurda lastikler ülke genelinde pek çok alanda kullanılıyor. Yapılan bu geri dönüşüm sayesinde ekonomiye katkı sağlanırken aynı zamanda çevreye zarar da en düşük seviyede tutulmuş oluyor.

Pek Çok Farklı Alanda Kullanılıyor

Hurda lastiklerin halı sahalarda ve çocuk parklarında zemin olarak kullanıldığını, çimento fabrikalarında yakıt olarak kullanılabildiğini belirten Lastik Sanayicileri Derneği Genel Sekreterinin yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz 10 yıllık zaman dilimi içerisinde piyasadan toplamda 720 bin ton kullanım ömrünü tamamlamış lastik toplandı.

Geri Dönüşüme Kazandırma Zorunluluğu

2006 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği ile birlikte ithalatçılara ve üreticilere sattıkları lastiklerin ağırlığının yüzde 80’i kadar geri dönüşüme kazandırma zorunluluğu olduğunu belirten dernek yetkilisi, bu uygulamanın çok faydalı olduğunu ve yıl içerisinde 312 milyon liranın ekonomiye geri kazandırıldığını söyledi. Hurda lastiklerin 480 bin tonunun parçalanıp granül haline getirildiğini ve çocukların oyun alanları olan parklarda ve suni çim futbol sahalarında zemin malzemesi olarak değerlendirildiğini belirten yetkili, 240 bin ton hurda lastiğin ise çimento fabrikalarında yakıt olarak kullanıldığını belirtti.

Bu Yıl Hedef 160 Bin Ton

Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrasında devletin lastiklerden elde edilen elektriğe ödediği teşviki 2 katına çıkarmasının çok etkili olduğunu belirten yetkili, bu yıl hurda lastik toplamada hedefin 160 bin ton olduğunu, bu pazarın cazibesinin her geçen gün arttığını, hurda lastiklerin kullanım alanlarının her geçen gün artışa geçtiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.