Ana SayfaEkonomiFitch Azerbaycan ve Yunanistan Kararını Açıkladı

Fitch Azerbaycan ve Yunanistan Kararını Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İki Ülkenin de Kredi Notu Değişmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan Fitch Ratings iki ülkeye yönelik kredi not kararını verdi. Kurumdan yapılan açıklamaya göre Azerbaycan ve Yunanistan’ın kredi notlarında değişiklik olmadığını bildirdi.

AZERBAYCAN’NIN NOT GÖRÜNÜMÜ “BB+” OLARAK AÇIKLANDI

Azerbaycan not seviyesini korudu! Fitch açıklamasında ülkenin kredi notunun BB+ seviyesinde olduğunu kaydetti. Azerbaycan’ın not görünümü ise negatif olarak açıklandı. Fitch, ülkenin not görünümün “negatif” olması hakkında, ekonomik ve finans sektöründeki belirsizliklerin belirleyici olduğunun altını çizdi.

Azerbaycan’da kamu borçlarını değerlendiren Fitch, “kamu borcu düşük seviyelerde. Bunun nedeni ise petrol ürünlerinin getirisinin yüksek olması” ifadelerini kullandı. Ayrıca Azerbaycan’da bankacılık sektörünün zayıflığına da işaret edildi.

Fitch, Azerbaycan’daki ekonomik gelişmeler noktasında” gelişmeler yavaş ilerliyor” değerlendirmesini yaptı. Açıklamaya göre 2019 senesinde doğalgaz üretimi ülkenin büyümesini pozitif yönde etkileyecek.

YUNANİSTAN’IN KREDİ NOTU “CCC” OLARAK KAYDEDİLDİ

Fitch Yunanistan’a yönelik kararında, ülkenin kredi notunu “CCC” olarak açıkladı.  

Yunanistan’ın kamu borcu hakkında açıklama yapan Fitch, “IMF ile Yunanistan arasında anlaşmazlıkların olduğuna işaret etti. Yunanistan hükümeti bu kapsamda Avrupa İstikrar Mekanizması kurtarma planını hayata geçirmiş ve şartlara da uygun davranmayı sürdürmüştü.

Fitch açıklamasında Yunanistan hükümetine “ilave ekonomik önlemler” dedi. Yunanistan’da erken seçim beklemediğini de bildiren açıklama, ekonomik büyüme verilerini de değerlendirdi.

2016 YILINDA YÜZDE 0,3 ORANINDA BÜYÜDÜ

Açıklamaya göre ülke ekonomisi 2016 yılında yüzde 0,3’lük oranda büyüme kaydetti. Fitch’in 2017 yılı büyüme tahmini ise yüzde 1,8’lik seviyeden yüzde 2,5 seviyesine çıkartıldı. Fitch’in 2018 yılı beklentisi ise yüzde üç oranında revize edildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.