Ana SayfaDiğer İş İlanlarıTürk Hava Yolları 122 Kişiyi İşe Alacağını Açıkladı

Türk Hava Yolları 122 Kişiyi İşe Alacağını Açıkladı

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Hava Yolları şirketinden yeni bir işe alım ilanı daha paylaşıldı. Bu yıl farklı alanlarda istihdam edilmek üzere 122 kişiyi işe alacağını duyuran şirket dikkat çekti. 

Türk Hava Yolları 2016 yılı içerisinde yaşanan olumsuz durumların yanı sıra ekonomide yaşanan bazı sıkıntıların ardından zor bir yıl geçirmişti. Darbe girişimi, terör saldırıları ve dış ülkelerle yaşanan sorunların pek çok alanda şirketin uçuşlarını da etkilediği tespit edilmişti. Bunun üzerine olumsuz hava koşulları da eklenince çok daha kötü bir durumun yaşanmasına vesile olmuştu. Bu durumda şirketin maddi açıdan çeşitli sıkıntılar yaşadıkları geçen yıllara göre kar oranlarında bir düşüşün yaşandığı belirlenmişti. 

Kemer sıkma politikasına gitmek isteyen şirket çalışanlarına bazı öneriler sunmuştu. Bu önerilere göre ya şirkette işten alımlar yapılmayacak ya da zam oranları görüşülerek maaşlara uygulanacaktı. Bu durum karşısında personel yapılan ankette bu yıl zammı es geçebileceklerini belirtmişler ve sonrasında işten çıkarmaların gerçekleşmemesi yönünde fikirlerini beyan etmişlerdi. Anket sonuçlarına göre şirket işten çıkarma gerçekleştirmemişti. Ancak son dönemlerde uçuşların artırılması,devlet teşvikleri ve son olarak ekonomide yaşanan sıkıntıların sona ermesi çeşitli olumlu tabloların oluşmasını sağlamıştı. Bunun ardından şirket yıl içerisinde 1000 kişiyi istihdam edebileceğini veriler olumlu giderse yıl sonunda zam oranlarını görüşebileceklerini açıklamıştı. 

Son günlerde Türk Hava Yolları tarafından yapılan ikinci açıklama sonrasında yine yıl içerisinde 122 kişiyi işe alacaklarını açıkladılar. Alımların 20 kişi için ikinci pilot, 50 kişi için tecrübesiz kabin memuru, 50 tecrübeli kabin memuru ve son olarak iki mühendis alınacağı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.