Ana SayfaEkonomiİhracatçıya Kefalet Müjdesi Geliyor

İhracatçıya Kefalet Müjdesi Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yapılacak yeni düzenlemeler sonrasında sadece Eximbank değil diğer bankalar aracılığı ile de yüzde 100 oranında kefalet sağlanabileceği belirtildi. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılmış olduğu bir toplantıda hayata geçirilen yeni düzenlemeler hakkında açıklama yaptı. Son dönemlerde esnaflara ve ihracatçılara yönelik verilen desteklerin artırıldığına dikkat çekerken bunlara bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Kredi garanti sistemi üzerinde hükümetin bir süredir çalıştığına dikkat çekerken bu süreçte özellikle ihracatçıları mutlu edecek yeni bir düzenlemeye de yer verildi. 

Yakın zaman içerisinde hayata geçirilmesi beklenen düzenleme sonrasında daha önce sadece Eximbank üzerinden gerçekleşen kefalet sisteminin yakın zaman içerisinde diğer bankalar arasında da kullanılabilir olmasının önemli olduğunu belirterek artık ihracatçılara yüzde 100 oranında kefalet desteğinin sağlanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını iddia etti. Daha önceki dönemlerde kefaletlerden yararlanan kişilerden belirli bir oranda komisyonun alındığı belirlenirken bu süreç içerisinde artık komisyonların tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor. 

Hazine destekli olarak geliştirilen kredi garanti sisteminin bir anlamda KOBİ‘lerin gelişmesi, ihracatçıların desteklenmesi ve çeşitli nakit sıkıntılarının çözüme kavuşturulması için gerçekleştirildiği öğrenildi. Çeşitli kolaylıkların sağlanması adına bir süredir durum üzerinde çalışıldığına dikkat çekerken çeşitli düzenlemelerle birlikte bu sürecin hem hızlandırıldığı hem de daha basit bir hal aldığı belirtildi. Hazine destekli olarak kredi garanti fonundan verilecek desteklerin geçtiğimiz yıllarda 2 milyar liralık bir bütçeden oluştuğu düşünüldüğü zaman bu yıl bu rakamın rekor bir şekilde 25 milyar liraya kadar çıkarıldığı belirlendi. Yapılacak düzenleme sonrasında piyasalarda 250 milyar liralık kredi hacminin yaratılması da beklenenler arasında yer alıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.