Ana SayfaEkonomi27 Şubat-3 Mart Piyasa Gündemi

27 Şubat-3 Mart Piyasa Gündemi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftanın Ekonomik Takvimi

Yoğun bir haftayı geride bırakan piyasaların yeni bir haftaya merhaba demesine saatler kaldı. Bu hafta piyasalar ABD Başkanı Donald Trump ve Fed Başkanı Yellen’in konuşmasına, ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi’nden gelecek verilere odaklanacak.

1-) ABD Başkanı Donald Trump Konuşma Yapacak

ABD Başkanı Donald Trump bu hafta Salı günü konuşma yapacak. Donald Trump’ın yapacağı konuşmada vergi reformları, sağlık hizmetlerindeki yenilikler, altyapı harcamaları ve işletmelerle ilgili düzenlemeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

2-) Fed Başkanı Janet Yellen Konuşma Yapacak

Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta Cuma günü Chicago’da konuşma yapacak. Ayrıca bu hafta Fed yetkililerinden John Williams, James Bullard, Lael Brainard, Loretta Mester, Charles Evans, Jeffrey Lacker, Jerome Powell ve Stanley Fischer konuşma yapacak.

3-) ABD Revize Edilmiş 4. Çeyrek Büyüme Verileri Yayınlanacak

Bu hafta Salı günü saat 16.30’da ABD revize edilmiş dördüncü çeyrek büyüme verileri yayınlanacak. Yayınlanan GSYİH verilerinden ABD ekonomisinin 2016 yılı son üç ayında yüzde 2,1 büyüdüğünün çıkması bekleniyor.

Ayrıca bu hafta ABD’den dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satış verileri, tüketici güveni, Tedarik Yönetimi Enstitüsü imalat ve bireysel tüketim giderleri verileri yayınlanacak.

4-) İngiltere Şubat Ayı Satın Alma Müdürleri Endeksi Yayınlanacak

Bu hafta Çarşamba günü İngiltere’nin Şubat ayı imalat sektör faaliyetleri ile ilgili raporlar yayınlanacak. Ayrıca bu hafta İngiltere’den inşaat sektörü ve hizmet sektörü ile ilgili raporlar da gelecek.

5-) Euro Bölgesi Şubat Ayı Enflasyon Verileri Yayınlanacak

Perşembe günü saat 13.00’da Euro Bölgesi Şubat ayı enflasyon verileri yayınlanacak. Yayınlanacak verilerde tüketici fiyatlarının yüzde 2 artması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.