Ana SayfaEkonomiTemiz Enerji Birincisi Çin Oldu

Temiz Enerji Birincisi Çin Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Temiz Enerjiden En Yüksek Geliri Türkiye’de Tofaş Elde Etti

Temiz enerji teknolojilerinden en fazla kazancı elde eden lider şirketler açıklandı. Araştırmayı Amerika ve Kanada merkezli iki düşünce kurumu yaptı.

Araştırma sonucunda temiz enerjinin lideri olan 200 şirket duyuruldu. 200 şirketten 71’ini Çin merkezli firmalar kaptı. İlk sıraya oturan Çin, 71 şirketiyle toplam 43 milyar 180 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Temiz enerji teknolojilerinden en fazla kazanç elde eden ülkeler arasında Türkiye’de yer aldı. Buna göre Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ. doksanıncı sıraya yerleşti.

Araştırma neticesinde 200 şirketin toplam kazancı 352 milyar 98 milyon olarak kayda geçti.

Özellikle son yıllarda temiz enerji üretim ve kullanımına verilen önem sayesinde şirketler bu noktadaki çalışmalarına hız verdi. Teknolojik çalışmalarla rakiplerini geride bırakan Çin merkezli şirketler toplam şirket sayısının yüzde 35,5 oranında paya sahip oldu. 71 şirketle liderliği kimseye kaptırmayan Çin ekonomisi 43 milyardan fazla geliri ülkesine soktu.

Temiz enerji teknolojilerinden en fazla kazanç elde eden Çin’i ise Amerika takip etti. Buna göre Amerika 41 şirketle, 200 şirket arasındaki yerini aldı. Listede yer alan diğer ülkeler arasında Japonya ve Almanya’da bulundu. Bu kapsamda Japonya’da 20 şirket en fazla gelir elde edenler arasında yer aldı. Bu ülkeler dışında Hindistan’da sıralamaya 8 şirketle girdi.

Temiz enerji teknolojilerini geliştirerek kazancını yükselten şirketlerden Panasonic ve Samsung konuya verdiği önemi gözler önüne serdi. Teknolojinin devleri olarak adlandırılan bu markalar arasında Siemens de yerini aldı.

2016 yılında temiz enerjiden 40 milyar 705 milyon dolarlık gelir elde eden Alman Şirketi Siemens’i, Japonya merkezli Toyota izledi. Toyota’nın geliri ise 40 milyardan fazla olarak açıklandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.