Ana SayfaEkonomiKaçak Telefon Kullanımında Rekor Artış

Kaçak Telefon Kullanımında Rekor Artış

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline gelen cep telefonları hakkında yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler şaşırtıcı oldu. Son 5 yıllık zaman dilimi içerisinde kaçak telefon kullanımının yüzde 730 oranında arttığını belirten Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 5 yıl önce 1 milyar olan vergisiz ve kaçak cep telefonu satışının 8,3 milyar liraya çıktığını söyledi.

ÖTV Yüzde 60 Arttı

Son 5 yıl içerisinde cep telefonlarından alınan ÖTV’nin yüzde 60 oranında arttığını belirten Ekşi, bu süreç içerisinde ÖTV gibi döviz kurumunda artışa geçtiğini ve yüzde 95 artış gösterdiğini, üst segment akıllı telefonların toplam satışlarda yüzde 90 oranında artış gösterdiğini söyledi.

5 Yılda Fiyatlar Çok Değişti

Türkiye genelinde söz konusu 5 yıllık zamanda cep telefonu fiyatlarının ÖTV ve döviz kuru etkisi ile çok değiştiğini belirten Ekşi, tüketicilerin cep telefonuna ayırdıkları bütçenin yüzde 140’a kadar yükseldiğini, 2012 yılında 590 lira olan cep telefonuna ayrılan en düşük bütçenin geçen yıl 1400 liraya kadar yükseldiğini söyledi.

350 Liradan 5450 Liraya Kadar

Türkiye’de teknolojik ürünlere rağbet oranının çok yüksek olduğunu belirten Ekşi, buna rağmen son 5 yıllık zaman dilimi içerisinde kayıtlı cep telefonu satış adetlerinde kayda değer bir değişiklik yaşanmadığını ancak kaçak ve vergisiz cep telefonu satışlarınızda yüzde 730 oranında artış yaşandığını söyledi. Türkiye genelinde satılan cep telefonlarının yüzde 72’sinin 1000 lira üzerinde olduğunu belirten Ekşi, 350 liradan 5450 liraya kadar telefon bulunduğunu satılan telefonların 3’te 1’ine yakın miktarın 3 bin lira üzerindeki telefonlar olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.