Ana SayfaEkonomiYHT Seferleri 50’ye Yükseldi!

YHT Seferleri 50’ye Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

10 Mart Tarihinden Sonra Toplam Sefer Sayısı 50 Olacak

Türkiye’de bulunan yüksek hızlı tren hatlarında günlük 40 sefer yapılıyor. 10 Mart tarihi itibariyle yüksek hızlı tren sefer sayısı elliye yükseltildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Arslan, bu kararı yoğun talep nedeniyle aldıklarını açıkladı.

Yurt genelinde birçok noktaya ulaşım sağlayan yüksek hızlı trenler hem rahatlık hem de zaman tasarrufu açısından büyük artıları beraberinde getirdi. Ulaştırma Bakanı tren hatlarının nüfusun yarısına yakın bölümüne hizmet ettiğini açıkladı. Artan talep karşısında ek seferlerin kaçınılmaz olduğunu da söyleyen Bakan, bu rakamın Marttan itibaren elliye çıkarıldığını bildirdi.

Türkiye’nin yüksek hızlı tren setleri noktasında daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Bakan Arslan, yüksek hızlı tren teknolojisin uzun sürede inşa edilebildiğine işaret etti. Ahmet Arslan açıklamasında 2016 yılında toplam 6 setin teslim alındığını belirtti.

Bu setlerin alınmasıyla birlikte yüksek hızlı tren seferlerinde artırıma gittikleri belirten Bakan, Ankara ile İstanbul arasındaki sefer sayısına artı iki sefer daha ilave edildiğini söyledi. Buna göre söz konusu kentler arasındaki sefer sayısı 14’e yükseldi. Ankara ile Eskişehir arasındaki seferlere de 2 sefer daha eklendi. Bu kentlerde hizmet veren yüksek hızlı tren sefer sayısı 12 oldu. Ankara ile Konya arasında hizmet veren yüksek hızlı tren sefer sayısı da 20 olacak açıklandı. Konya ve İstanbul arasındaki sefer sayısı ise 4 olarak bırakıldı.

GÜNLÜK 17 BİN KİŞİYİ TAŞIYOR

Yüksek hızlı tren hatlarında günlük 17 kişi yolculuk yapıyor. Ulaşım hizmetinin başladığı günden bu güne otuz milyondan fazla kişiyi taşıyan yüksek hızlı trenler ilerleyen dönemlerde çok daha fazla yolcu taşımayı hedefliyor.

Ulaştırma Bakanı Arslan, vatandaşların yüksek hızlı trene olan ilgisinden memnun olduklarını bildirdi. Bakan Arslan bu hizmetin ülke ekonomisine ve vatandaşların yaşam kalitesini olumlu etkilediğini de sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.