Ana SayfaKOBİBakandan Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi

Bakandan Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapılan açıklamalar sonrasında binlerce kişiye faizsiz kredi desteği müjdesi verildi. 

KOSGEB kredileri gündeme gelmişken son zamanlarda bu konuda binlerce esnafa ve işletmeye destek verildiği ortaya çıktı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü katılmış olduğu bir toplantıda faizsiz kredi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Destek programının 2017 yılı ile birlikte oldukça geliştiğine vurgu yaparken bunun ardından programla destek verilen kişi sayısını açıkladı. Hükümet tarafından işletmelere daha fazla destek verebilmek için son dönemlerde ortaya çıkan sicil affı konusunu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturdukları belirlenmişti. Bu süreç içerisinde daha fazla kişinin kredilerden yararlanmaları sağlandı. 

Bakan Faruk Özlü tarafından yapılan açıklamaların ardından KOSGEB tarafından verilen 2017 yılı sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği sonuçları da açıklanmış oldu. 2017 yılı kapsamında destek programı sayesinde 461 bin 167 KOBİ için destek verildiği açıklandı. Esnaf ve sanatkarlar olmak üzere küçük ve orta ölçekli binlerce işletmenin bu desteklerden sorunsuz bir şekilde yararlanmaları için imkan tanındı.Verilen faizsiz kredi desteklerinin ise işletmelerin yıllık hasılatlarına, büyüme hedeflerine göre 20 bin lira ile 50 bin lira arasında olması bekleniyor. 

Verilecek olan kredilerin ilk bir yılının geri ödemesiz olmak üzere kalan iki yılının ise iki ya da üç ay aralıklarla eşit taksitler sonucunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bakan tarafından verilen müjde sonrasında 15 20 günlük süreç içerisinde piyasaya yaklaşık olarak 11 milyar lira faiz gideri olmak üzere sıcak paranın gelmesi hedefleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.