Ana SayfaEkonomiŞekerbank 2016 Yılında Çiftçi Ailelere Desteğini Arttırdı

Şekerbank 2016 Yılında Çiftçi Ailelere Desteğini Arttırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şekerbank 2016 Yılı Finansal Verileri

Şeker pancarı üreticilerine finansman sağlamak amacıyla 1953 yılında Pancar Üreticileri Kooperatifleri Bankası adıyla kurulan Şekerbank 2016 yılı konsolide olmayan finansal verilerini açıkladı.

Şekerbank tarafından açıklanan finansal verilere göre banka 2016 yılında 125,2 Milyon TL net kara ulaştı. Şekerbank konsolide olmayan finansal tablolarına göre bankanın özkaynakları 2016 yılında 2 Milyar 500 Milyon TL’ye ulaşırken 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla bankanın solo aktif büyüklüğü 23 Milyar 800 Milyon TL’ye ulaştı.

Kuruluş amacı tarım finansmanı olan ve Anadolu köklü müşterileri fazla olan Şekerbank’ın toplam mevduat hacmi 2016 yılında 2015 yılsonuna göre yüzde 8,5 artışla 16 Milyar 100 Milyon TL’ye yükseldi. Şekerbank finansal verilerine göre banka 2016 yılında 1 Milyon TL altı bireysel mevduatta yüzde 47 büyüme yakaladı.

Şekerbank’ın toplam kredi büyüklüğü 2016 yılında 17 Milyar 600 Milyon TL’ye ulaştırırken bankanın toplam kredi hacminin yaklaşık yüzde 50’sini KOBİ ve tarım kredileri oluşturdu. Şekerbank sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla başlattığı Aile Çiftçiliği Bankacılığı projesi kapsamında 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle Çiftçi ailelere toplam 1 Milyar 200 Milyon TL finansman sağladı.

Şekerbank’ın 2016 yılı konsolide olmayan finansal tablolarını yorumlayan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze 2016 yılında banka olarak reel sektöre KOBİ, çiftçi ve esnaf kredileri ile desteklerini arttırdıklarını belirtti. Ayrıca Şekerbank Genel Müdürü Taze banka olarak kullandırılan kredi hacminden çok üretimine katkı sağladıkları kişi sayısını önceliklerine aldıklarını da belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.