Ana SayfaEkonomiEn Zengin 100 Türk Açıklandı, Murat Ülker’in Serveti Dudak Uçuklattı

En Zengin 100 Türk Açıklandı, Murat Ülker’in Serveti Dudak Uçuklattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

FORBES Türkiye, “En Zengin 100 Türk” Listesini Açıkladı

FORBES Türkiye, Türkiye’nin en zengin 100 kişisini açıkladı. Bu sene 12. Defa açıklanan listenin birincilik koltuğuna Murat Ülker oturdu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Ülker’in 3 milyar 700 milyon dolar servetinin olduğu kaydedildi.

En zengin 100 Türk listesinin ikincisi ise Hüsnü Özyeğin oldu. Özyeğin’in servet miktarı ise üç milyar dolar olarak açıklandı. Üçüncülük koltuğunu ise Semahat Arsel ile Şarık Tara paylaştı. FORBES Türkiye açıklamasında, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arsel ile ENKA Holding Fahri Başkanı Tara’nın 2 milyar 400 milyon dolar servetinin olduğunu kaydetti.

En zengin 100 Türk listesinde yer alan Rahmi Koç ise 2 milyar 200 milyon dolar servete sahip denildi. Koç listenin altıncı sırasında yer aldı.

FORBES Türkiye, 2016 yılı tespitinde toplam 24 kadın kendine yer açtı. Geçen yıl listede bulunan 5 kadın ismi ise farklılık göstermedi. Türkiye’deki en zengin 100 kişi içerinde bulunan kadınların toplam serveti, listenin yaklaşık yüzde 19’luk bölümünü kapsadı. 

12. defa açıklanan listede bulunanlardan 46 tanesi servetine servet ekledi. Buna göre listeye 8 milyar 200 milyon dolar servet daha eklendi. Listede yer alan kişilerin toplam serveti ise 102 milyar 900 milyon dolarla rekor kırdı.

Listede yer alan en zengin 100 kişi arasında serveti yurtdışında kazanan kişilerin sayısının arttığı da belirtildi. Buna göre yurtdışından elde ettiği servetle listeye giren Osman Kibar iki milyon dolar servete sahip oldu.Kibar’ı, Melih Abdullahoğlu, Fatih Özmen ve Hamdi Ulukaya gibi isimler takip etti.

Bunun yanında FORBES ABD’de kısa bir süre sonra Global Milyarderleri açıklamaya hazırlanıyor. Alınan bilgilere göre bu listede “En zengin 100 Türk” listesinde yer alan kişilerde bulunacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.