Ana SayfaEkonomiSGK’da Tahsilata Ek Süre Verildi

SGK’da Tahsilata Ek Süre Verildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vatandaşların Mağduriyeti Giderildi

28 Şubatta Sosyal Güvenlik Kurumuyla anlaşmalı bazı bankaların tahsilat sistemlerinde sorunlar yaşandı. Bu nedenle SGK primi ödemek ve diğer alacak işlemlerini yapmak için bekleyen vatandaşlar bankalara ödeme yapamadı. Bu durum karşısında Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların mağduriyetini gidermek için tahsilat işlem süresinin uzatılmasına karar verdi.

Son Ödeme Tarihi 7 Mart 2017

Sosyal Güvenlik Kurumu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada SGK prim ve öteki alacaklara ilişkin gerçekleştirilecek tahsilatların 7 Mart 2017 mesai bitimine kadar yapılabileceği bildirildi.

Bankaların Sistemsel Sorunu Vatandaşları Zorda Bıraktı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada 28 Şubat tarihine işaret edilerek, Kurumla anlaşmalı bankaların ödeme kabul etme sistemlerinde bazı sorunlar yaşandığı ifade edildi. Bazı vatandaşların anlaşmalı bankalarda işlem yapamadığı söylenerek, ödeme süresinin uzatıldığı kaydedildi.

SGK Prim Ödeme Süresi Uzatıldı

Prim tahsilatları sırasında banka sisteminden dolayı sorun yaşayan vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için son ödeme tarihi olan 28 Şubat 2017 tarihine ek süre tanındı. Buna göre prim ve diğer alacaklar için Sosyal Güvenlik Kurumuyla tahsilat anlaşması bulunan bankalara ödeme yapacak kişiler, ödemelerini 7 Şubat tarihine kadar yapabilme imkanı elde etti.

Prim ve diğer alacak ödemeleri mesai bitimine kadar söz konusu bankalar tarafından kabul edilecek. 7 Şubat tarihine kadar yapılacak ödemelerden gecikme zammı da alınmayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu bu konuyla ilgili ise “Açıklanan tarihe kadar yapılan ödemeler yasal süre olarak kabul edilecek” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.