Ana SayfaEkonomi312 Bin Mükellef Mercek Altına Alındı

312 Bin Mükellef Mercek Altına Alındı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

6 Yılda 312 Bin 55 Vergi Sorumlusu İncelendi

Başkan Musa Deniz 6 yıllık zaman diliminde vergi müfettişlerinin toplam 312 bin 55 mükellefe yönelik inceleme yaptığını bildirdi.

Vergi Müfettişleri Derneği Başkanı Musa Deniz verginin vatandaşlar ve devlet açısından önemine değindi. Bu kapsamda verginin devlet gelirleri arasında en önemli kalem olarak yer aldığını belirten Deniz, her vatandaşın vergiyi zamanında ödemesinin önemine açıkladı. Bu kapsamda ortak ihtiyaçların karşılanması için vatandaşlardan alınan verginin, yine vatandaşların kullanıma açıldığının altını çizen Başkan Musa Deniz, “Vergi herkesten kişilerin refah seviyesine uygun oranda, düzenli şekilde alınmalı” dedi. Vatandaşların vergi ödemekten kaçmak yerine, bu bilince ulaşmalarının gerekliliği noktasına da gönderme yapan Deniz, vergi müfettişlerinin mükelleflerin davranışlarını kontrol ettiğini de sözlerine ekledi.

Dernek başkanı Musa Deniz, bu kapsamda kayıt dışı olarak hayata geçen ekonomik hareketlerin disipline edilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Bireyler ve kurumlar bu bilince ulaşarak zorla değil, gönüllü olarak vergilerini ödemeli” ifadelerini kullandı.

Vergi denetimini zorunlu olarak gördüklerini açıklayan Başkan, son rakamlarla Türkiye’de görev alan vergi müfettişi sayısının sekiz bin olduğunu açıkladı. 2011 yılından bu güne tek çatı altında faaliyetlerini sürdüren denetim personeli Vergi Denetim Kuruluna bağlı olarak hizmet veriyor.

2011 yılından bu güne inceleme yapılan mükellef sayısı hakkında da bilgi veren Musa deniz, “Geçen altı yıllık zamanda toplam 312 bin 55 mükellef vergi denetim personelince incelemeden geçti. Son altı yılda bu kadar çok mükellefin denetimden geçirilebilmesi ise, faaliyetlerin VDK bünyesinde tek elden yürütmesidir” ifadelerini açıklamasına ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.