Ana SayfaEkonomiHizmet Sektörü Şubatta İngiltere'yi Hezimete Uğrattı

Hizmet Sektörü Şubatta İngiltere’yi Hezimete Uğrattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hizmet Sektöründe Daralma Başladı

İngiltere Şubat ayında hizmet sektöründen beklediğini bulamadı. Hizmet sektörü satın alım yöneticileri endeksi beklentiden yüzde 0,8’lik oranda düşük kaydedildi. Söz konusu sektördeki beklenti yüzde 54,1 seviyesindeydi. Hayata geçen endeks ise yüzde 53,3 oranında oldu.

Markit/CIPS verileri değerlendirilerek ulaşılan sonuçlarda söz konusu sektör son beş ayın en kötü dilimini yaşadı. İngiltere bir önceki ayda met sektörü satın alım yöneticileri endeksini yüzde 54,8 oranında yakalamıştı.

PMI tarafından kaydedilen verilere göre, elli ve üzerindeki seviye büyüme oranını temsil ediyor. Söz konusu oran altı ise küçülmeyi gösteriyor.

Verileri derleyen Markit/CIPS konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Markit açıklamasında iyimserliğini koruyarak, ülke ekonomisinin 2017 yılının birinci çeyreğinde büyüyeceğini kaydetti. Ekonominin büyüme oranı ise yüzde 0,4’lük oranda gerçekleşecek ifadeleri kullanıldı. İngiltere’de ekonomik beklentiler büyüme yönlü olarak açıklanırken, Markit’te baş ekonomist olarak görev başında bulunan yetkilide açıklama yaptı. Buna göre Chris Williamson açıklamasında iş etkinliğinde düşüşe işaret etti. Bunun yanı sıra ekonomist Williamson, İngiltere’nin 2016 yılının son çeyreğinde beklenenden fazla büyüdüğünün de altını çizdi. Aşırı büyümenin daralmayı getireceğini söyleyen Williamson, “hızlı büyüme kısa sürede yerini daralmaya bırakır” dedi.  

Baş ekonomist Williamson, şirketlerin maliyetlerinin arttığına da değindi. İngiliz Sterlininin zayıfladığını belirten ekonomist, “Şirketler ödeme zorluğu ile karşı karşıya” şeklinde konuştu.

Williamson’un açıklamasında enflasyon baskısının her geçen gün biraz daha hissedilir olduğu da yer aldı. Geçen son altı yıl içerinde baskının en yüksek orana çıktığını söyleyen Williamson, hizmet sektörünün ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Alınan bilgilere göre İngiltere’de, hizmet sektörü ülke ekonomisinin neredeyse yüzde seksenlik bölümü kapsıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.