Ana SayfaEkonomiÖTV Sıfırlandı Satışlar Patladı

ÖTV Sıfırlandı Satışlar Patladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Durağan ekonominin hareketlenmesi için yapılan çalışmalardan biri olan ÖTV indirimi meyvelerini veriyor. Bakanlar Kurulu kararından sonra Resmî gazetede yayınlanması ile uygulamaya geçilen beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) sıfırlanması kararı sonrası sektörde büyük hareketlilik yaşanmaya başladı. Satışlardan oldukça memnun olan sektör temsilcileri sektördeki hareketliliğin pek çok alanda etki göstereceğini belirtiyor.

Satışlar Yüzde 20 Arttı

ÖTV sıfırlanması sonrası sektörde satışların yüzde 20 oranında arttığını belirten sektör temsilcileri, sektörün ülke ekonomisine katkısının çok büyük olduğunu ancak ÖTV ve KDV oranlarının sektörü fazlası ile etkilediğini, yapılan çalışmalar sonucunda yaşanan bu hareketliliğin hem sektördeki esnafa hem üreticiye hem ekonomiye büyük etkisi olduğunu hatta istihdamı olumlu yönden etkileyebileceğini söylediler.

Lüks Değil

Küçük elektrikli ev aletlerinin lüks eşya sınıfından sayıldığı için KDV ile birlikte ÖTV uygulamasına da maruz kaldığını belirten sektör temsilcileri, bu ürünlerin lüks eşya olmadığını hayatın her alanında ihtiyaç konumunda olduğunu bu yüzde 18 KDV’nin üzerine birde yüzde 6 – 7 oranında ÖTV uygulanmasının vatandaş için çok zorlayıcı olduğunu belirtiyor.

Son Gün 30 Nisan

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerindeki ÖTV sıfırlanmasının 30 nisanda sona ereceğini hatırlatan yetkililer, bu sürenin yeterli olmadığını, ihracatın ve istihdamın artırılması, üretimin teşvik edilmesi ve iç pazarın da canlanması için bu kararın kalıcı olmasının daha faydalı olacağını belirtti.

Nisan Ayında Yoğunluk Bekliyoruz

Çeyiz başlığı altında alışverişlerin nisan ayında yoğun olarak satılacağını belirten sektör temsilcileri, şu an da en çok satılan ürünlerin kahve, çay ve tost makinesi olduğunu, ancak nisan ayında tüm ürünlerde yoğunluk olmasını beklediklerini söylediler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.