Ana SayfaEkonomiOpel’in Satışı Kesinleşti

Opel’in Satışı Kesinleşti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Opel’in Satışına Adım Adım

Dünya devi otomobil markası Opel’in satışı hakkında resmi olmamakla birlikte ilk açıklama yapıldı. Yetkililer resmi açıklamanın Pazartesi günü yapılacağı ifade etti.

Bir süredir otomobil markası Opel için görüşme halinde olan General Motors ile PSA konu üzerinde anlaşmaya vardı.

PSA, bünyesinde Peugeot ile Citroen gbi markaların üretimini yapmaktaydı. Fransız PSA, General Motors şirketiyle uzun süredir Opel konusunda pazarlık halindeydi. Reuters haber ajansından bu gün geçilen habere göre iki şirket Opel’in satışı konusunda anlaşmaya vardı. Reuters resmi açılamanın birkaç gün içerisinde yapılacağını belirtti.

Bu haber ardından PSA da General Motors da sessizliklerini korudu. Haber ajansından geçilen haberde Opel markasının satışı yanı sıra General Motors bünyesinde bulunan Vauxhall’ın da anlaşma yapılan şirkete geçeceği öne sürüldü.

Alınan bilgilere göre Opel yönetimi, geçtiğimiz günlerde personelini konuyla ilgili aydınlattı. Ama satışın şartlarına ve satışın ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgi aktarmadı.

Opel markasının satışında son yıllarda General Motors’un zararla yılı kapatması gösteriliyor. Bu anlamda şirketin 16 senedir Avrupa’da kar elde ettiği yıl yok! Bunun yanında Opel markasının yaklaşık on milyar dolar civarında da borcunun olduğu ifade ediliyor. Bu borcun kaynağı ise genel giderler ve tazminatlar olarak gösteriliyor.

İNGİLTERE’DE MERAKLI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Opel’in satışına yönelik bu gelişmeler yaşanırken, şirket bünyesinde çalışan personelin tedirgin olduğu da gelen haberler arasında bulunuyor. Dünya devi markkanın dünya genelinde birçok üretim noktası bulunuyor. Ve bu üretim merkezlerinde binlerce kişi çalışıyor. Opel’in sadece İngiltere’deki fabrikasında 4 bin 500 kişinin çalıştığı ifade ediliyor.

Bu noktada satış görüşmeleri sürecinde İngiltere konuyla ilgili rahatsızlığını zaman kaybetmeden GM bünyesine iletti. Bu kapsamda satış görüşmeleri İngiltere Ticaret Bakanlığınca mercek altına alındı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.