Ana SayfaEkonomiTürkiye 5 Milyar Dolar Kazanacak

Türkiye 5 Milyar Dolar Kazanacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan son açıklamalara göre Türkiye’nin 2023 yılında küresel uzay ekonomisinden kazanacağını özellikle vurguladı. 

Bir süredir mecliste Türkiye Uzay ajansının kurulması ve bu konuda çeşitli faaliyetlerin yürütülmesi konusunda bazı görüşmelerin yapıldığı biliniyordu. Konu hakkında hazırlanan yasa tasarısının mecliste hala görüşüldüğü ifade edilirken bu konuda yeni kararlar alınırken, yeni hedefler belirlendi. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından komisyonda yapılan açıklamaların ardından diğer ülkelerin izlemiş oldukları uzay ve havacılık çalışmalarının yanı sıra temel uzay kanunları da ele alınmış oldu. 

Dünya üzerinde konu hakkında bir değerlendirme yapıldığı zaman uzay ajansı olan 38 farklı ülkenin olduğu belirlendi. Bu ülkeler arasında 12 ülkenin uydu fırlatma konusunda çeşitli yetkilerinin olduğu açıklandı. dünya genelinde sivil uzay programları için ayrılmış olan bütçe ele alınırken bu konuda 42 milyar dolarlık bir paradan bahsedilmesi son derece dikkat çekti. Dünyadan uzaya fırlatılan uydu sayısı 2005 ile 2014 yılları arasında ele alındığı zaman her yıl ortalama olarak 88 uydu olarak belirlenmiş oldu. Bu durum gelirler içinde yüzde 4 oranında ortalama bir artışı ifade ediyor. 

Uzay sektörünün büyük bir pazar alanı oluşturduğuna dikkat çekilirken bu pazar payından Türkiye’nin de yararlanması için çalışmaların başlatılması planlanıyor. Bu sayede 2023 yılında konu hakkında gerçekleştirilecek küresel çalışmalar sonrasında uzay ekonomisinden ülkemizin 5 milyar dolar civarında bir pay alması bekleniyor. Ülkenin yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri de yakından takip etmesi açısından oldukça önemli olabileceği belirtilirken bu konuda gelişmiş ülke seviyeleri ile yarışılabilir bir alan olduğu savunuluyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.