Ana SayfaEkonomiOrman Köylüsüne 120 Milyon Liralık Destek!

Orman Köylüsüne 120 Milyon Liralık Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10 Bin Köylüye Destek Sözü Verdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 10 bin orman köylüsüne hibe desteği verileceği açıklandı. Orman ve Su İşleri Bakanı konuyla ilgili bilgiler aktardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylülerinin gelirini arttırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek için 2017 desteklerine yenilerini ekleyecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yılında 10 binden fazla aile bu desteklerden yararlanma imkanı elde edecek. Orman köylülerine verilecek desteğin tutarı ise 120 bin lirayı geçecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı. Veysel Eroğlu 2016 yılında 12 bin 309 orman köylüsüne destek olduklarını belirtti.

2017 yılında da söz konusu köylerde ikamet eden vatandaşlara destek verilmeye devam edeceğini belirten Eroğlu “2017 yılında Bakanlığımız 10 bin 690 orman köylüsüne destek olacak” dedi. Bu kapsamda yapılan çalışmaların sürdüğünü açıklayan Bakan Eroğlu, yıl içerisinde köylülere aktarılacak destek miktarının 120 milyonu aşacağını belirtti.

Bakanlık orman köylülerine hibe destekleri yanında proje bazlı destek imkanı da sağlıyor. Köylüler tarafından üretilen ve uygun bulunan projelere hem kredi hem de hibe destekleri söz konusu oluyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu orman köylerinde ikamet eden vatandaşların her daim yanlarında olduklarını belirterek, “Köylülerimizin Bakanlığımıza ilettiği her sorunu inceliyor, istekleri doğrultusunda sorunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Köylülerin Bakanlığa getirdikleri gelir arttırıcı projelerin uygun bulunması halinde, bu projelerin hayata geçirildiğini de söyleyen Bakan Eroğlu, “Hedefimiz orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi bir hayat sunabilmek” şeklinde konuştu.

Bakanlık orman köylülerine en fazla desteği hayvancılık alanında sağlıyor. Gelen taleplerin bu yönde olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Sığır ve koyun sütçülüğüne yönelik destek talepleri yoğun şekilde oluyor” dedi.  

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.