Ana SayfaDiğer İş İlanları7 Bin Bekçi Alınacak

7 Bin Bekçi Alınacak

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Alınan talimatların ardından mahallelerde güvenliği sağlamak için bekçi alımlarının hızlandırılmasına karar verildi. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ve sonrasında verilen talimatların ardından çarşılarda ve mahallelerde güvenliği sağlamak amacıyla bekçi alımlarının artırılmasına karar verildi. Kolluk kuvvetler kapsamında çarşı ve mahalle bekçileri teşkilatının bir anlamda güçlendirilmesi planlanıyor. Cadde ve mahallelerde yaşanabilecek herhangi bir soruna karşı güvenliğin sağlanması için mahalle bekçilerinin artırılması planlananlar arasında yer alıyor. 

Valilik tarafından yapılacak olan açıklamaların ardından şuan hali hazırda 5 bin 392 bekçinin bulunduğu öğrenildi. Bunun ardından kadronun güvenliğin sağlanması için artırılmasına karar verildi. Yapılacak olan süreç içerisinde 7 bin bekçi alımının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Valilik tarafından yapılacak olan açıklamaların ardından resmi internet sitelerinde konu hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapılması planlanıyor.Yapılacak olan bekçi alımlarının Doğu Anadolu’da bulunan illerin ardından Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illerinde sırasıyla yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz ay Doğu anadolu’da bulunan bazı şehirlerde bekçi alımları için valilik tarafından gerekli duyurular yapılmıştı. Bu duyuruların ardından 280 bekçi alımı gerçekleştirilmişti. 

Bunun ardından kalabalık olan İstanbul’da 700 bekçi alımı için harekete geçilmişti. Bu konuda alımların devam etmesi konusunda sürecin hala işlediği belirlenenler arasında yer alıyor. İlerleyen günlerde İstanbul’da görev yapacak olan bekçi sayısının artırılması planlananlar arasında yer alıyor. Belirlenen illerde bekçi ihtiyacının artmasının ardından zaruri hallerde güvenlik görevlilerinin yetişemediği hallerde can ve mal kaybının yaşanmasının engelleneceği açıklandı. Bekçi olabilmek için başvurulan illerde en az bir yıl ikamet etmeleri, Türk vatandaşı olmaları ve ortaokul ya da lise mezunu olmaları bekleniyor. Sözlü sınavların ardından yazılı sınavlarda yapılacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.