Ana SayfaEkonomiYapı Kredi Faktoring Pazar Payını Yüzde 18’e Çıkardı

Yapı Kredi Faktoring Pazar Payını Yüzde 18’e Çıkardı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi Faktoring 2016’yı 22 Milyar TL Ciroyla Kapattı

Yapı Kredi Faktoring geçen yıl sektördeki liderliğini kimseye kaptırmadı. Şirket 2016 yılına dair cironun 22 milyar 74 milyon lira olduğunu duyurdu. Bu cironun ihracat alanındaki getirisi ise iki milyar 904 milyon olarak hayata geçti denildi.

Yapı Kredi Faktoring pazardaki payını yükseltti. Geçtiğimiz sene yüzde 18,03’lük pazara hakim olan şirket, rakiplerine fark atmayı başardı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada 2016 yılındaki başarıya dikkat çekildi. Yaklaşık 16 senelik geçmişe sahip olan Yapı Kredi Faktoring, gerek yurt içi gerek yurt dışı faaliyetleriyle oldukça yüksek bir ciroyu kasasına koydu.

Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli şirketin başarısını değerlendirdi. 2016 yılındaki ciro ve Pazar payı verilerini açıklayan Çöteli, yurt içindeki işlemlerden 18 buçuk milyara yakın ciro elde edildiğini ifade etti. Bozkurt Çöteli yurt dışı işlem cirosunu ise 3 buçuk milyardan fazla olarak kaydetti. Cironun elde edilmesinde yurt içindeki payın yaklaşık yüzde 84, yurt dışı işlemlerde ise yüzde 16’lık oranda olduğu gözlemlendi.

Şirketin şu anda müşteri sayısı dört bin 740 olarak açıklandı. Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, şirketin 2017 yılı hedefleri hakkında da konuştu. 2017 yılından beklentilerinin yüksek olduğuna işaret eden Çöteli, “Sektörel liderliğimize bu yılda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapı Kredi Faktoring geçen sene girişimcilere yönelik faaliyetleri yoğunlaştırmış, girişimcilere finansal destekleri yükseltmişti. Bu kapsamda desteklerin süreceğini belirten Bozkurt Çöteli, “Sektörün yol alması için KOBİ’lerimize destek şart. Bizlerde 2016’da verdiğimiz desteklere yenilerini ekleyecek ve 2017 yılında da KOBİ’lerimize destek olacağız” dedi.

Bozkurt Çöteli, şirketin yeni dönemde dijital yatırımlara ağırlık vereceği bilgisini de paylaştı. Geçen yıl bu alanda birçok projeyi başarıyla neticelendiren Yapı Kredi Faktoring, müşterilerine tahsilat noktasında büyük kolaylıklar sağlamıştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.