Ana SayfaEkonomi1915 Çanakkale Köprüsü Temel Atma Töreni 18 Martta!

1915 Çanakkale Köprüsü Temel Atma Töreni 18 Martta!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İlk Kazma 18 Martta Vurulacak

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşa edilmesi için çalışmalar 18 Mart tarihinde başlayacak. Köprünün inşa süreci düzenlenecek törenle başlayacak.

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale köprüsü temel atma töreni, Çanakkale Deniz Savaşlarının yıldönümünde yapılacak. Köprünün inşa süreci yaklaşık 5 yıl kadar devam edecek. 2023 yılında tamamlanması öngörülen köprü projesi, Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları kapsamında hizmete başlayacak.

TÖREN ALANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

18 Martta düzenlenecek tören için Lapseki tarafında özel bir tören alanı oluşturulacak. Bu kapsamda alanı düzleştirme çalışmalarının yapıldığı öğrenilirken, temel atma törenine katılımın yüksek olması bekleniyor. Alınan bilgilere göre tören alanı hazırlık çalışmaları birkaç gün içerisinde bitecek.

DÜNYANIN EN UZUNU OLACAK

1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında toplam 3869 metrelik uzunluğuyla dünyada bir ilk olacak. En uzun asma köprü unvanını kazanacak olan Köprünün temel atma töreni sabırsızlıkla beklenirken, Çanakkale Köprüsünün tabliyelerinin 36 metrelik genişlikte üretileceği öğrenildi. Köprü hizmete açıldığında 6 şeritli araç trafiğine geçiş sağlayacak. 1915 Çanakkale Köprüsünün Lapseki tarafındaki viyadük uzunluğu 650 metre, Gelibolu tarafındaki viyadük uzunluğu ise 900 metreyi bulacak.

KÖPRÜDEN GEÇİŞ 15 EURO + KDV

Dünyada bir ilk olacak Çanakkale Köprüsü, bağlantı yollarıyla birlikte geniş bir alana hizmet sağlamış olcak. Köprünün ihalesi ise yap – işlet – devret modeli baz alınarak hayata geçti. Bunların yanı sıra köprüden geçiş ücreti ne kadar olacak sorusu da vatandaşların merak ettikleri arasında bulunuyor. Alınan bilgilere göre, köprü geçiş ücreti 15 euro + KDV şeklinde olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.