Ana SayfaBankacılıkKredi Kullanmak İçin KKB Puanı Kaç Olmalı?

Kredi Kullanmak İçin KKB Puanı Kaç Olmalı?

Kredi Kullanmak İçin KKB Puanı Kaç Olmalı? Nasıl Kredi Alırım? Herkes Kredi Kullanabilir Mi? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar para ve kredi ile ilgili tüm işleri yapan aracı kurumlardır. En büyük gelir kaynaklarından biri kullandırdıkları kredilerdir. Ne kadar fazla kredi kullandırırlarsa gelirleri de o ölçüde artar. Bu bağlamda müşteri çekmek ve müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde belirlemek için çeşitli kredi ürünleri mevcuttur. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç kredisi, konut kredisi, araç kredisi kullandırırlar.

Nasıl Kredi Alırım?

Tüm bankalar kredi kullandırmak isterler. Kuruluş amaçları doğrultusunda uygun şartları taşıyan müşterilerine çeşitli krediler ve bu kredilere göre müşterisinin de isteğine uygun vade belirlerler. Vade süresi ne kadar kısa olursa ödenecek faiz de daha az olur.

Herkes Kredi Kullanabilir Mi?

Düzenli geliri olan herkes kredi kullanabilir. Bankalar kredi kullanma şartlarını taşıyan müşterilerine gelirleri doğrultusunda kredi kullandırırlar. Bankaların müşterilerinde aradığı en önemli nitelik kredi puanıdır. Kredi puanı kredi kullanmaya müsait olan müşteriler diğer şartları da taşıdıkları takdirde kredi kullanabilirler.

Kredi Puanı Nedir?

Kredi puanı müşterilerin kredibilitesi, ödeme gücüdür. Krediler ve kredi kartlarına zamanında yapılan ödemeler kredi puanını etkiler. Bu puan Kredi Kayıt Büroları (KKB) aracılığı ile takip edilir.

KKB Puanı Kaç Olmalı?

Kredi puanı müşterilerin genel durumu hakkında bankaların en büyük referanslarıdır. Müşterilerinin varsa kredi kartlarını, kullandılarsa kredilerini ve bunların ödemelerini sistem üzerinden kontrol ederler. Kredi kartı borcu, zamanında ödenmeyen krediler, banka nezdinde müşteri adına risk faktörüdür. Zamanında ödenmeyen borçlar tamamen kapatılmış olsa bile banka için risk teşkil edebilir. Zamanında yapılan ödemeler ise müşteriye artı puan kazandırır. Puanları bu doğrultuda yüksek olur. Bankalar kredi kullandırırken kredi puanı dışında başka şartlar da ararlar. Gelir belgesi, elektrik, su, doğalgaz faturası gibi belgeler isteyebilirler. Müşterinin tüm şartları taşıması durumunda kredi puanı 1000 ve üzeri olan (bankalara göre değişiklik gösterebilir.) müşterilerine kredi kullandırırlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.