Ana SayfaEkonomiOto Kiralama Sektörü Büyüyor

Oto Kiralama Sektörü Büyüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde oldukça sık tercih edilen araç kiralama yöntemi büyük firmalar kadar tatile çıkan vatandaşların da ilk tercihi oluyor. Her geçen gün büyüyen ve ekonomiye olan katkısı da artan sektör 2016 yılında yapılan yeni yatırımlar ile geleceğe dair büyük hedefler olduğunun sinyallerini veriyor. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği(TOKKDER) tarafından yapılan raporlamaya göre operasyonel araç kiralama sektörü 2016 yılında büyük bir gelişme göstererek 147 bin adet yeni aracı filosuna katmayı başararak toplamda 330 bin 600 adet araç sayısına ulaştı. 2016 yılında gerçekleştirilen bu 10 milyar 885 milyon liralık araç yatırımı sonrası Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 23 milyar lirayı da aşmış oldu.

Ülke Ekonomisine Katkısı Büyük

2015 yılında yaklaşık olarak 4 milyar liralık vergi ödemesi gerçekleştiren operasyonel kiralama sektörü 2016 yılında da 4 milyar 950 milyon lira KDV + MTV + ÖTV ödeyerek ülke ekonomisine yapmış olduğu katkı oranını yükseltmeye devam etti.

2017 Büyüme Yılı Olacak

Her geçen gün büyüyen sektörün 2017 hedeflerinden bahseden sektör temsilcileri, 2017 yılında büyüme hedeflerinin yüzde 15 civarı olduğunu, toplam pazarda bir düşüş beklendiğini ancak operasyonel kiralama sektörünün bunun aksi yönünde ilerleyeceğini söylüyor. 2016 yılının ekonomik dalgalanmasında bile büyüyen sektörün 2017 yılı hedeflerine daha istikrarlı gittiği görülüyor.

Zamlar Kiralamaya Yönlendirecek

Sektörde yerli araç üreticilerinin heyecanla beklediği ticari araçların kiralanmasının önünün açılması durumunda büyümenin daha hızlı olacağını savunan sektör temsilcileri, 2017 yılında yapılan zamlardan dolayı özellikle KOBİ’lerin araç almak yerine kiralamayı tercih edeceklerini belirtiyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.