Ana SayfaEkonomiFitch'in Türkiye Beklentisi "Ilımlı Büyüme"

Fitch’in Türkiye Beklentisi “Ilımlı Büyüme”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporunu Yayımladı

2017 yılı Küresel Ekonomik Görünüm raporunu hazırlayan Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 2,4 oranında büyüyeceğini öngördü. Fitch’in 2018 yılı öngörüsü ise yüzde 2,8’lik oranda kaydedildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu olan Fitch Ratings hazırladığı raporda Türkiye’ye de yer verdi. Bu yıl Türkiye’de ılımlı ekonomik iyileşme beklentisinde olduklarını bildiren Fitch, Türkiye ekonomisinin büyüyeceğini ön gördü.

Fitch’in Türkiye tahminleri arasında enflasyon rakamları da yer aldı. Buna göre 2017 yılsonu itibariyle enflasyonun yüzde sekiz oranında olacağı kaydedildi. Fitch’in enflasyon konusunda 2018 yılı tahminiyse yüzde yedi buçuk olarak kayda geçti.

Türkiye’de faiz oranının 2017 ve 2018 seneleri sonuna yüzde sekiz oranında olacağı bildirildi. Raporda doların TL karşılığının “3 lira 80 kuruş olması muhtemel” bilgisi de yer aldı.

Fitch hazırladığı raporda küresel ekonomiyi de değerlendirdi. Bu kapsamda Türkiye’de bu yıl iyileşmenin ılımlı olacağı belirtildi. Türkiye’nin ihracatında iyileşme beklediklerini kaydeden Fitch, yıllık toplam ticaret hacminin bu şekilde destekleneceğini bildirdi. Bunların yanında “tüketici güveninin hassasiyeti devam ediyor” diyen kredi derecelendirme kurumu, siyasi gelişmelere ve güvenlik noktasındaki gelişmelere işaret etti.

Türk lirasının 2017’nin ilk iki ayında değer kaybettiğini kaydeden Fitch, “Ülkede uygulanan sıkı para politikası sayesinde TL toparlandı” dedi. Bunun yanında Fitch, Türkiye’den repo faiz oranında artırım beklentisine ise devam ediyor.

2016 yılı ocak ve şubat ayı ile 2017’nin aynı dönemlerini kıyaslayan kurum, TL’nin değer kaybının 2017 yılında daha yüksek olduğunun altını çizdi. Türkiye’de enflasyonun düşeceği de raporun Türkiye başlığında yer aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.