Ana SayfaEkonomiMezgit Fiyatı 40 Yılın Zirvesinde!

Mezgit Fiyatı 40 Yılın Zirvesinde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mezgitin Kilosu 40 Liraya Yaklaştı

Bu yıl hava şartlarının etkisiyle balık tezgahları hiç ucuzlamadı. Hamsi fiyatını yüksek bulan vatandaşlar mezgitin fiyatını görünce şok üzerine şok yaşadı. Balık tezgahlarında hamsinin kilo fiyatı 30 lira, mezgitin kilo fiyatı ise 35 lirayı aştı.

Karadenizli balıkçılar bu sezon kötü bir yıl geçirdi. Hamsi ve istavritten aradığını bulamayan balıkçılar umutlarını mezgite bağladı.

Trabzon kentinde yılın ilk mezgitleri fiyat şampiyonu oldu. Balıkçı tezgahlarında 35 ile 40 lira arasından satışa sunulan mezgit, görenleri şaşırtmayı başardı.

“40 YILDIR BU FİYATI HİÇ GÖRMEDİM”

Son yıllarda yükselen balık fiyatlarından hem vatandaş hem de balıkçılar şikayet etti. Balıkçılık yapan bir işletmeci “Kırk senedir bu mesleği yapıyorum. Fiyatların bu kadar yüksek seviyelere çıktığını hiç görmedim. Balık fiyatları bu yıl rekor kırdı” dedi.

Yıl boyunca hamsinin kilo fiyatı 15 ile 20 liradan aşağı seviyeye inmedi diyen balıkçı, “Trabzonlular bile bu yıl balık tüketemedi. Yurdun diğer kentlerinde bu fiyatlar çok daha yüksek seviyede oldu” şeklinde konuştu.

TEZGAHLARDA MEZGİT SIKINTISI

Mezgit mevsiminde de aynı durumun söz konusu olacağına işaret eden Trabzonlu balıkçı, “Bölgeden çıkarılan mezgit miktarı çok düşük miktarlarda gerçekleşiyor. Bu da tezgahlarda balık sıkıntısı olarak kendini gösteriyor. Gelen balıkların fiyatlarıysa haliyle yüksek oluyor” dedi.

İlerleyen günlerde havanın ısınmasıyla birlikte mezgit fiyatlarının düşeceği ifade edilirken, mezgit şu anda kırmızı et fiyatıyla yarışta görünüyor. Bir kilo mezgit temizlendiğinde yarım kilo kadar kalıyor. Dört kişilik ailenin balık keyfinin maliyeti ise yüz lirayı buluyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.