Ana SayfaEkonomiİngiltere’de Gıda Fiyatları Uçtu

İngiltere’de Gıda Fiyatları Uçtu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Süpermarketlerdeki Fiyatlar İkiye Katlandı

İngiltere’de faaliyet gösteren tüketici danışmanlık şirketi ülkedeki gıda fiyatlarının ne kadar yükseldiğini gözler önüne serdi.

Kantar Worldpanel danışmanlık şirketi tarafından yapılan araştırmada 2016 yılı ile 2017 yılının Aralık, Ocak ve Şubat ayları fiyatları karşılaştırıldı. Veriler değerlendirildiğinde 2017 yılının söz konusu dönemiyle 2016 yılının aynı dönemindeki fiyat farkının iki kat olduğu ortaya çıktı. Ülkedeki süper marketlerdeki gıdaların fiyatlarının yüzde 1,4’lük oranda artış yaşadığı ifade edildi.

Bu oran son üç buçuk yılın en yüksek artışı olarak kayda geçti.

Kantar Worldpanel tarafından aynı araştırma geçen yılın aynı döneminde de yapılmıştı. Söz konusu yıldaki artış ise yüzde 0,7’lik oranda çıkmıştı.

Gıda fiyatlarındaki artışın arkasında yatan neden olarak, ülke para biriminin değer kaybetmesi olarak gösterildi. Bu durumun etkisiyle üretimdeki maliyetlerin arttığına dikkat çekilirken, ülkeye giriş yapan ithal gıdalarda marketteki gıda fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Süpermarketlerdeki gıda fiyatları artışı devam ederken, market zincirleri de cirolarını yükseltti. Araştırma kapsamında Şubat ayında süper market zincirlerinin senelik gelirlerinde yüzde 2,3’lük oranda artışın olduğu bildirildi. 2014 senesi Haziranından bu güne İngiltere’de bu oran yakalanamamıştı.

Kantar Worldpanel danışmanlık şirketi yetkilisi açıklamasında özellikle çay, şeker ve un gibi temel tüketim maddelerinde artışın yaşandığını ifade etti. “Bu ürünler arasında en yüksek fiyat artışını ise ithal ürünler yaşadı” diyen yetkili bir yılda gelinen noktaya işaret ederek, “artış beş pens üzerinde” dedi.

İngiltere’de marketteki gıda fiyatları son zamanların zirvesini görürken, İngiltere Merkez Bankası ülkedeki enflasyonun önümüzdeki yılın ortalarına kadar yüzde 2,7’lik seviyede olacağını ön görüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.