Ana SayfaEkonomiNestle, Avusturya Linz'deki Fabrikasını Kapatıyor

Nestle, Avusturya Linz’deki Fabrikasını Kapatıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nestle Tüketici Tercihleri Değişti Dedi

Nestle, değişen tüketim alışkanlıkları ve tüketici talepleriyle karşı karşıya kaldı. Satış miktarı düşen Nestle, Avustralya’daki üretim merkezinin kapatılacağını duyurdu.

Nestle aldığı kararla Avusturya’daki fabrikasını 2018 yılının Mart ayında kapatmaya hazırlanıyor. Ülkenin Linz şehrinde faaliyet gösteren üretim merkezinde toplam 127 personel çalışıyor.

127 PERSONEL İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞI BAŞLADI

Gelecek yıl için alınan kapatma kararı ardından fabrikada çalışan işçiler gergin bir bekleyiş içerisine girdi. Nestle yetkilileri işten çıkarılacak 127 personel için çözüm arayışına girdi. Yetkililer tarafında yapılana açıklamada söz konusu personele bazı sosyal haklar verileceğine işaret edildi.

YILLIK 6 BİN TON ÜRETİM YAPMAKTAYDI

Dünyanın lider markalarından olan Nestle’nin Avustralya’daki üretim merkezi 1879 yılında faaliyete başlamıştı. Alınan bilgilere göre Linz şehrinde faaliyet gösteren fabrikada yıllık altı bin ton üzerinde üretim yapılmaktaydı. Fakat değişen tüketici davranışları Nestle’ye olan talep miktarını düşürdü. Düşen talep ise beraberinde üretim miktarının azalmasına yol açtı. Nestle yönetimi fabrikanın kapatılma kararında bu nedenlerin etkin rol oynadığını açıkladı.

130 YILLDIR SEKTÖRDE

Fabrikanın kapatılma kararı sonrasında Nestle Avusturya CEO’su açıklama yaptı. CEO Fabrice Favero, “Fabrikamızdaki personelimiz için çözümler üretmeye çalışıyoruz. Fakat personele karşı üretilecek çözümler için zamana ihtiyacımız var. Bu nedenle çalışanlarımızı mağdur etmemek adına erken iletişim kurmayı istedik” dedi. CEO Fabrice Favero açıklamasında Avusturya’daki potansiyele işaret ederek, “Nestle, ülkede hala büyük öneme sahip. 130 senedir ülkede üretim ve dağıtım yapan Nestle, yaklaşık bin kişilik istihdam sağlıyor” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.