Ana SayfaEkonomiMobilyanın Başkenti Yükseliyor

Mobilyanın Başkenti Yükseliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mobilyanın başkenti olarak adlandırılan Bursa’nın İnegöl ilçesi her geçen gün artan ihracat oranı ile parlayan yıldız olmaya devam ediyor. Mobilya üretiminde gerçekleşen yatırımlar ile daha da büyüyen bir sektöre sahip olan ilçe gerçekleştirilen fuarlar ile de daha kapsamlı çalışmalar yapmaya ve yatırımcıları kendine çekmeyi başarıyor. Coğrafi konum itibari ile üretim tesislerini İnegöl’e taşıyan pek çok firma verdikleri karardan memnun oldukları izlenimi veriyor.2016 yılında gerçekleşen ihracat oranı ile pek çok büyükşehir ve ili geride bırakan İnegöl mobilya alanında markalaşmaya devam ediyor.

Milyonlarca Dolar İhracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) tarafından açıklanan bilgilere göre 2016 yılında 777 milyon dolarlık genel ihracat tutarına ulaşan İnegöl büyük bir başarıya imza attı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre İnegöl 11’i büyükşehir olmak üzere 62 ili geride bırakarak mobilya alanındaki ihracat oranı ile 55 ili geride bıraktı.

Dış Ticaret Fazlası

Mobilya üretiminde merkez konumunda olan İnegöl ihracatta 777 milyon dolara ulaşırken ithalatta ise 344 milyona ulaştı. 2016 yılı verilerine göre 433 milyon dolar dış ticaret fazlası veren İnegöl, dış satım oranları ile mobilya alanında önemli konumda olan pek çok ili geride bıraktı.

Binlerce İstihdam

Sadece mobilya ihracatı ile 55 kenti geride bırakmayı başaran İnegöl, ilçedeki 500 irili ufaklı atölye ve fabrika ile 30 bin çalışana istihdam sağlıyor. Mobilya sektöründe öncü konumda olan ilçe ihracat ile ülke ekonomisine katkıda bulunurken sağladığı istihdam ile de ön plana çıkıyor.

İlçenin ihracatının ithalat oranının çok üstünde olduğunun altını çizen İTSO Başkanı, bunun sebebinin katma değeri yüksek üretim olduğunu altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.