Ana SayfaEkonomi1,5 Milyon Emekli Promosyon Aldı

1,5 Milyon Emekli Promosyon Aldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde yaklaşık olarak 11,5 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon ödemeleri başladı. İlk gündem olduğunda emeklilerde büyük sevince neden olan ödemelerde kimlik numarasının son hanesine göre ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Konu ilk gündeme geldiğinde kredi kartı alma ve iki adet otomatik ödeme talimatı verilme şartı koyulmuştu, ilerleyen zamanlarda bu şartlarında kaldırılması ile emeliler için promosyon ödemelerini almak daha kolay oldu. Hiçbir şart olmadan promosyon vermeyi kabul eden PTT ve 14 bankanın kapısını çalan emekliler promosyon ödemelerini almaya başladılar.

2,5 Milyon Emekli Başvurdu

Kısa bir süre önce açıklanan promosyon ödemeleri başvuru tarihinin açıklaması ile 2,5 milyon emekli vatandaş 8 bankaya 3 yıl boyunca maaş alacağına dair sözleşme imzalayarak taahhüt verdi. Sözleşme imzalayan 2,5 milyon emeklinin 1,5 milyonuna 5 banka tarafından promosyon ödemeleri yapıldı.

Bankalarda Ciddi Rekabet Oluştu

Promosyon ödemesi uygulaması ile bankaların ciddi bir rekabet içerisine girdiğini belirten SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, emeklilerin promosyon ücretini daha fazla veren bankalara geçiş yapma hakkının bulunduğunu bin lira altında aylık alanlara 300 lira promosyon, bin ila 2 bin lira emekli aylığı alanların 375 lira promosyon ödemesi, 2 bin liranın üzerinde emekli aylığı alanların ise 450 lira promosyon ödemesi alabileceğini söyledi.

Yoğun Çaba Harcandı

Emeklilere promosyon verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte yoğun çaba sarf ettiklerini ve bunun olumlu sonuçlanmasından memnun olduklarını belirten Bağlı, 2016 yılında emeklilere aylıkları kapsamında yaklaşık olarak 185 milyar lira ödeme yapıldığını 2017 yılında bu rakamın 206 milyar liraya yükselmesinin planlandığını sözlerine ekledi

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.