Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası Dolar İçin Yeni Bir Adım Atıyor

Merkez Bankası Dolar İçin Yeni Bir Adım Atıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolar fiyatlarının son yıllarda rekor üzerine rekor kırmasının ardından konu hakkında Merkez Bankası tarafından atılan adımların hızlandırılabileceği sinyalleri verildi. 

Türkiye ekonomisinde meydana gelen sıkıntılar son zamanlarda doların hızlı bir şekilde değer kazanmasına neden olmuştu. Terör saldırıları, darbe girişimi ve dış ülkelerle yaşanan birtakım sorunların ardından doların hızlı yükselişi Türkiye ekonomisinde meydana gelen çatlağın derinleşmesini sağlamıştı. Bu süreç içerisinde Türk lirasının değer kaybetmesi piyasaları olumsuz etkilerken konu hakkında yeni önlemlerin alınmasını da zorunlu hale getirdi. 

Sadece Türkiye ekonomisinde değil küresel piyasalarda da meydana gelen dalgalanmalar aynı şekilde doların fiyatını ikiye katlamış tarihi zirveleri görmesini sağlamıştı. Türkiye ekonomisinin yaşanılan sıkıntılardan arındırılması, tekrar eski güçlü seviyelere çekilmesi ve bunun ardından Türk lirasının kayıplarını geri alması için bu konuda bir çalışma yapıldı. Bu çalışma ile birlikte Merkez bankası yeni önlemler aldığını açıklamıştı. Piyasalarda döviz ihtiyacının en az seviyeye çekilmesinin ardından arz talep piyasası inceleme altına alındığı zaman bu konuda yeni bir düzenlemenin yapıldığı belirlendi. Merkez Bankası tarafından atılan adımlar son zamanlarda etkisini göstermeye başladı ve bunun ardından dolar fiyatlarında yaşanan düşüş dikkatlerden kaçmadı. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya tarafından yapılan açıklamanın ardından merkez bankasının dolar fiyatları ile başa çıkmak konusunda yeni adımlar atabileceği yönünde sinyaller verildi. Son zamanlarda alınan önlemlerin etkilerinin tam planlandığı gibi gerçekleştiğini dile getirirken bu süreç içerisinde yeni adımların belirlendiğini dile getirdi. Gerekirse yeni bir sıkılaşma politikasına gidilerek piyasaların uzun vadede rahatlamasını sağlayabileceklerini belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.