Ana SayfaEkonomiFransız PSA Gözünü Türkiye’ye Çevirdi

Fransız PSA Gözünü Türkiye’ye Çevirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Opel’in Yeni Sahibi PSA “Türkiye’ye yatırıma sıcak bakıyoruz”

Son haftalarda gündemi meşgul eden konular arasında yer alan Opel’in satılma sürecinde, markanın yeni sahibi resmen Fransız PSA Grubu oldu. Şirket bu dev satış ardından yeni yatırımlar için ülke arayışına başladı. Yatırım için Türkiye’ye işaret eden Peugeot CEO’su, “Yatırıma sıcak bakıyoruz” dedi.

Şirketin bir süredir Türkiye pazarını mercek altına aldığı biliniyordu. Peugeot CEO’sunun yaptığı bu açıklama ise yeni yatırımın hayata geçebileceğinin sinyalini verdi. Yatırıma karar vermeleri halinde üretim merkezi tesisinin sekiz ayda tamamlanabileceğini belirten Peugeot CEO’su, kısa vadede yatırım yapabileceklerini açıkladı.

Bölgede markanın satışını yapan şirketlerin Türkiye’de bir yatırım beklentisi içerisinde olduklarını kaydeden Peugeot CEO’su, şirket yönetiminin yatırımı onaylaması gerektiğine işaret ederek, “Onayın verilmesi halinde bizler çalışmalarımıza hemen başlarız. Sekiz ayda da üretim merkezini üretime dahil ederiz” şeklinde konuştu.

Peugeot CEO’su, Peugeot markasının yıllık satışı hakkında da konuştu. CEO hedeflerinin yıllık bazda iki milyon adet araç satışı olduğunu belirtti. Şirket bu miktarın yaklaşık yüzde 50’lik bölümünü Avrupa ülkelerine göndermeyi ön görüyor.

Bu kapsamda bir değerlendirme yapıldığında şirket için Türkiye’nin önemi daha net olarak anlaşılıyor. Şirkette bunun planlarını yaparak ilerleyen dönemlerde Türkiye’ye yönelik planlarını rafa kaldırmıyor.

Fransız PSA Grubu, son olarak Minicargo Projesi kapsamında Tofaş ile ortak üretime geçmeye karar vermişti. Bir süre sonra şirket karar değiştirerek projeden çekildiğini açıklamıştı.

Peugeot CEO’su açıklamasında Opel’in satın alındığına şirketlerin birleştirilmediğine de vurgu yaptı. “Bu nedenle iki marka arasında rekabet devam edecek. Her iki markada satışlarını arttırmak için elinde geleni yapacak” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.