Ana SayfaEkonomiİŞKUR 100 Bin İşçi Aradığını İlan Etti

İŞKUR 100 Bin İşçi Aradığını İlan Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2 Ayda 256 Bin Kişiye Yeni İş Kapısı Açıldı

İstihdam seferberliği kapsamında harekete geçen İŞKUR, açık olan iş pozisyonları için 100 bin kişiye ihtiyaç olduğunu ilan etti. İŞKUR açıklamasında 2 aylık zaman diliminde 256 bin kişinin iş bulmasına aracılık ettiğini bildirdi.

İstihdam seferberliği çağrısını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsiz vatandaşların umudu oldu. Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine hükümet harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan düzenlemeler ve alınan kararlar doğrultusunda yeni istihdamlara hız verilmeye başlandı. Hükümet ve özel sektörün gayretiyle binlerce kişi yeni işlerine başladı.

İstihdam seferberliği kapsamında hükümet işçilerin sosyal güvenlik primlerini ve diğer vergilerini ödemeyi üstlendi. İşverene sadece maaş ödemek kaldı. Alınan kararlar ardından binlerce firma ek istihdam için kolları sıvadı ve yeni personel alımı yapacağını açıkladı.

İşverenlerle iş arayanlar arasında köprü vazifesi gören İŞKUR’da istihdam seferberliğine katkı sağladı. İŞKUR yaptığı açıklamada son iki ay içerisinde 256 bin işsizin iş sahibi olduğunu belirtti. İŞKUR açıklamasında acilen 100 bin kişilik personele ihtiyaç olduğunu duyurdu. Personel alımlarında en fazla işçi arayan alanlar ise aşçılık, satış temsilcisi ve çağrı merkezlerine personel olarak ifade edildi.

2017 yılının son ayına kadar istihdam edilecek kişi sayısı iki milyon olarak belirlendi. Bu hedefle yapılan çalışmalara fuar etkinlikleri de eklendi. Türkiye’nin farklı kentlerinde açılan istihdam fuarlarıyla işsiz sayısının düşürülmesi planlanıyor. Bu kapsamda Başkentte 24 ile 25 mart tarihleri arasında fuar etkinliği düzenlenecek.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu gün geldiğimiz noktada Türkiye’nin yarınları için güzel yatırımlar yapıyoruz. Hedefimiz 2017’de işsizlik rakamlarını yüzde onun altına düşürmek. İki ayda büyük yol kat ettik. Eksi konumunda olan istihdam verileri artıya döndü. Yılsonunda bu rakamı en düşük seviyeye getireceğiz” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.