Ana SayfaEkonomiBorsa Negatif Seyrine Devam Ediyor

Borsa Negatif Seyrine Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Hisse Senedi Piyasaları Değer Kaybetti

Türkiye hisse senedi piyasaları haftanın dördüncü işlem gününde küresel piyasalarda artan faiz ve dövizlerin etkisi ile gerileyerek düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Borsanın düşüşünde Toptan Satış & Perakende Ticaret, Teknoloji ve Nakliye sektörlerindeki hisse senetlerinin değer kaybetmesi etkili oldu.

Borsa İstanbul’da Perşembe günü BİST 100 Endeksi güne düşüşle başlarken gün içerisinde en yüksek 89.493,67 puanı ve en düşük 88.648,56 puanı gördü. BİST 100 Endeksi haftanın dördüncü işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,54 değer kaybı ile 89.002,56 puanda tamamladı. Ayrıca haftanın dördüncü işlem gününde BİST 100 Endeksi 482,33 puan azalırken endeksin işlem hacmi 3,8 Milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

İstanbul Borsası’nda Perşembe günü Bankacılık Endeksi yüzde 0,96 değer kaybederken Holding Endeksi yüzde 0,39 değer kazandı. Haftanın dördüncü işlem gününde yüzde 2,75 değer kazanan KOBİ Sanayi Endeksi günün en çok kazandıran gösterge endeksi olurken yüzde 1,69 değer kaybeden İnşaat Endeksi günün en çok değer kaybeden gösterge endeksi oldu.

Borsa İstanbul’da Perşembe günü 166 hisse senedi değer kazanırken 172 hisse senedi günü değer kaybı ile tamamladı ve 68 adet hisse senedinin değerinde değişme olmadı.

Haftanın dördüncü işlem gününde BİST 100 altında işlem gören Turcas Petrol A.Ş. yüzde 6,59 değer kazanarak günün en çok değer kazanan şirket hissesi olurken yüzde 4,67 değer kaybeden Otokar günün en çok gerileyen şirket hissesi oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.