Ana SayfaEkonomiKurdaki Dalgalanmaları Ciddiye Almayın Açıklaması

Kurdaki Dalgalanmaları Ciddiye Almayın Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli kurdaki dalgalanmaların geçici olduğunu ve ciddiye alınmaması gerektiğini belirtti. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli katılmış olduğu bir toplantıda ekonomiye dair bazı önemli değerlendirmelerde bulunurken yapmış olduğu açıklamalarda son derece dikkat çekti. Bunun ardından kurda meydana gelen son dönemlerdeki dalgalanmaların geçen aylara göre bir kıyasının yapıldığı zaman azaldığının ortaya konulması dikkatlerden kaçmadı. Bu durumun yapılan ekonomik önlemlerin ve çalışmaların piyasalarda işe yaradığını ve bir rahatlamanın meydana geldiğini ortaya koymuş oldu. 

Dolarda son birkaç zamandır bir yükseliş eğilimi tekrar yaşanmaya başladı. Bu durum vatandaşları ekonomide yaşanacak dalgalanma konusunda tekrar endişeye düşürürken Şubat ayının başlarındaki kur değerinin aşıldığı görüldü. Doların tekrar rekor seviyelere doğru ulaşmasından endişe edilirken konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli durumun aslında geçici olduğunu savundu. Yapmış olduğu açıklamalarda ‘Yakın zaman içerisinde alınan önlemlerin ve yapılan düzenlemelerin etkisini daha iyi göstermelerinin ardından para piyasalarındaki dalgalanmaların boyunun ve şiddetinin önemli ölçüde azalacağını biliyoruz. Günlük olarak bazı artışlar olabilir. ama bunların geçici olduğunu söyleyebilirim. Kurdaki dalgalanma piyasa şartlarından dolayı ortaya çıkıyor. Son günlerde meydana gelen bu dalgalanmaların normal olduğunu belirtelim. Bu artışlar ciddiye alınmasın’ ifadelerini kullandı. 

Son zamanlarda çeşitli tartışmalara neden olan ve 460 bin KOBİ’ye verilecek olan kredi hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı bu durumda verilmesi planlanan bütçenin bütçe dengeleri içerisinde oluşturulduğunu ve bütçe dengelerinde herhangi bir şekilde bozulmanın yaşanmayacağının bilinmesi gerektiği ifade edildi. İstihdam verileri hakkında da konuşurken bu konuda önemli rakamlara ulaşıldığını ifade etti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.