Ana SayfaEkonomiSabiha Gökçen Yatırımlarla Genişletiliyor

Sabiha Gökçen Yatırımlarla Genişletiliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sabiha Gökçen havalimanının yapılacak olan yeni yatırımlarla birlikte genişletilmesi ve kapasitesinin artırılması planlanıyor. 

İstanbul’un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı daha iyi hizmet vermek ve hizmet kapasitesini artırmak amacıyla genişlemeye gidiyor. Son dönemlerde yapılacak yeni yatırımların ardından havalimanının hizmet kalitesinin de artırılması planlanıyor. İhaleye sunulacak olan projenin ardından yeni köprülerin yapılması da planlanıyor. Havalimanına yapılacak dört yeni köprünün ardından kapasitenin yaklaşık yüzde 15 civarında artırılması beklendiği için bu konuda yeni bir dönemin başlatılması bekleniyor. 

İhalenin son düzenlemelerinde hayata geçirilmesinin ardından gelecek ay sunulması planlanıyor. İhale sonucunda yapılacak yatırımlarla bölgede inşaat alanı genişletilecek. Toplam inşaat alanının 25 bin 554 metrekare civarında olması bekleniyor. Yatırım planlaması içerisinde yolcu bekleme alanlarının genişletilmesi ve artırılması yer alırken bilet satış noktalarının sayısının da artırılması bekleniyor. Bu süreç içerisinde ticari alanların ek inşaatlar sonrasında artırılması planlanıyor. İnşaatların tamamen bitirilmesinin ardından terminalde bulunan yolcu kapasitelerinin ise bir yıl içerisinde 6 milyon civarında artırılması planlananlar arasında yer alıyor. Geçen yılki yolcu verileri değerlendirildiği zaman 29.5 milyon yolcu ile kapatıldığı belirlenmişti. Ardından yatırımların sonucunda henüz tamamlanmamış olmasına rağmen bu yıl hedefin 32 milyon yolcuya kadar çıkarılması planlanıyor. 

Havalimanının tek bir pisti olduğu ve bu şekilde hizmet verdiği biliniyor. Paralel bir ikinci pistin yapımına başlanacakken bu sürecin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor. İkinci bir piste yer açmak amacıyla havalimanı çevresinde bulunan yerlerin tamamen yol altına girmesi planlanıyor. bu sürecin tamamlanması için ilk tünelin yapımının tamamlandığı açıklandı. Yapılan yatırımların ardından hem kalkan uçak sayısı hem de yolcu sayısı artırılırken hizmet kalitesinin de artırılması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.