Ana SayfaEkonomiOSB’ler Binlerce Kişiye İstihdam Sağlayacak

OSB’ler Binlerce Kişiye İstihdam Sağlayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan istihdam seferberliğinde her geçen gün farklı sektörlerden olumlu sonuçlar gelmeye devam ediyor. Organize Sanayi Bölgeleri’nde istihdam politikalarını desteklemek için gereken çalışmaların yürütüldüğünü, vatandaşlara modern ve sağlıklı ortamlarda çalışma ortamı sunmayı ve sanayileşmede dengeli dağılımı hedeflediklerini ve bu sayede şehirlerde düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2023 yılına bu hedeflere ulaşmak için bakanlık olarak özverili çalıştıklarını, sanayide teknolojiye dayalı yeniliklerin her geçen gün arttığını söyledi. Yüksek teknoloji ile verimli ve çevreye duyarlı yüksek katma değerli üretim için çabalandığını belirten Özlü, bu hedeflerin gerçekleşmesinde OSB’lerin çok önemli olduğunu bu yatırım alanlarının değerlendirilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Boş Parsellerin Tahsisi

OSB’ler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özlü, şimdiye kadar Marmara’da 84, Karadeniz ve İç Anadolu’da 50, Ege’de 49, Akdeniz’de 24, Güneydoğu Anadolu’da 22 ve Doğu Anadolu’da 19 olmak üzere ülke genelinde toplam 298 OSB’ye tüzel kişilik kazandırıldığını ve bu şekilde 49 bin 971 parselde üretime geçilerek yaklaşık olarak 1 milyon 665 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Söz konusu bölgelerde halen boş parsellerin olduğunu belirten Özlü, bu boş parsellerin tahsisinin yapılması sonucunda üretime geçileceğini ve istihdam sayısının da böylelikle 2 milyon 200 bin kişiye ulaşacağını söyledi.

18 Bin Yeni İstihdam

Bakanlığın 2017 yılı yatırım programı hakkında bilgi veren Özlü, bu yıl içerisinde 7 OSB projesin daha hayata geçeceğini, projelerin tamamlanması ile ülke genelinde 18 bin yeni istihdam sağlanacağını söyledi. Özlü OSB projeleri için 318 milyon liralık kaynak ayrıldığını sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.