Ana SayfaEkonomiPalandöken: Düğün Dernek En Az 20 Bin Lira

Palandöken: Düğün Dernek En Az 20 Bin Lira

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bahar aylarının yaklaşması ile açılmaya başlayan düğün sezonu öncesi gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2016 yılında 594 bin 493 kişi evlendi. Son günlerde düğün telaşı içerisinde olanları yakından ilgilendiren ÖTV indirimi konusunda ki düzenleme ile yazın düğün yapma planı içerisinde olanlar bile şimdiden beyaz eşyalarını almaya başladılar. Düğün telaşı içerisinde olan çiftler ev tekstilinden beyaz eşyaya, mobilyadan zücaciyeye kadar pek çok alanda alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, günümüzde dar gelirli kişilerin ev kurmasının bile bütçelerde büyük borçlanmalara sebep olduğunu söyledi.

Tercihler Fiyatları Belirliyor

Düğün yapacak çiftlerin alışveriş tercihleri hakkında bilgi veren sektör temsilcileri fiyatların kişilerin tercihlerine göre şekillendiğini söylüyor. En taban ve tavan fiyatlar hakkında bilgi veren temsilciler yeni evlenen çiftlerin genellikle zevkleri yönünde tercihlerde bulunduklarını ve alışveriş bütçelerini de zevklerine göre belirlediklerini söylüyor.

Fiyat Aralığı Geniş

Ev eşyalarında fiyat aralığını geniş olduğunu belirten sektör temsilcileri, salon ve yatak odası takımlarının ortalama olarak 2500 liradan başladığını ancak marka ve modele göre fiyatların da değişiklik gösterdiğini orta halli bir üründe 2500 lira olan fiyatın 10 bin lira daha üzerine çıkabildiğini aynı şeyin beyaz eşya grubunda da geçerli olduğunu söylediler.

Teknolojiye Önem Veriliyor

Düğün alışverişlerinde televizyon alırken Çözünürlük, ekran boyutu, wi – fi özelliği ve diğer teknolojik özelliklere dikkat edildiğini belirten yetkililer fiyatların 600 lira ile 30 bin lira arasında değişiklik gösterdiğini belirtiyor.

En Az 20 Bin

Günümüzde dar gelirli vatandaşın aile birlikteliğini sağlayabilmesi için bütçesinden en az 20 bin lira ayırması gerektiğini belirten Palandöken, sektörün bu alışverişlerden etkilendiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.