Ana SayfaEkonomiAğbal: KDV Kanununda Köklü Değişiklik Gerekiyor

Ağbal: KDV Kanununda Köklü Değişiklik Gerekiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

MÜSİAD’ın 95. Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı konuşmada ekonomi politikalarının merkezinde kalkınma, büyüme ve refahın olduğunu bu konudaki çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. 14 yıllık zaman dilimi içerisinde ülke için ciddi yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten Ağbal, amacın Türkiye’nin büyümesi gelişmesi olduğunun altını çizdi.

İstihdam ve İhracata Tam Destek

14 yıldır hükümetin ülke için çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Ağbal, son 1 yıllık çalışmalara bakıldığında istihdam, yatırım ve ihracat alanında vatandaşlara tam destek verdiklerini bu konuda yeni kanun düzenlemelerinin yürürlüğe girdiğini, maliye politikası olarak ekonomik istikrara destek verildiğini söyledi.

Vergi Usul Kanunu

Kayıtlı ekonomiye destek olmak için işlem maliyetlerinin de aşağıya çekilmesi için gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Ağbal, piyasada rekabet eşitsizliğine neden olan vergi uygulamalarının ortadan kaldırılması için gerekli işlemlerin yapıldığını, vergiye gönüllü uyum adı verilen programlara destek olacak düzenlemenin de hayata geçirildiğini, bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini belirtti.

KDV’de Köklü Değişiklik

KDV kanununa önem verdiklerini ve mükelleflerin bu konudaki düşüncelerini dikkate aldıklarını belirten Ağbal, son 1 yıllık zaman dilimi içerisinde bu konuda şikayetlerin arttığını kimsenin KDV’den memnun olmadığını, herkesin KDV oranlarından şikayetçi olduğunu söyledi. Mükelleflerin genelde KDV hakkında oranların aşağı çekilmesi, iade sürelerinin kısaltılması ve kargaşanın ortadan kaldırılması yönünde talepler ile geldiğini belirten Ağbal, 1985 yılında beri yürürlükte olan KDV kanununda köklü değişikliklerin yapılması gerektiğini vatandaşları bu konuda sıkıntıda bırakmak istemediklerini gereken işlemlerin en kısa sürede başlatılacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.