Ana SayfaSigortaBES Kumbarasında 90 Milyon Birikti

BES Kumbarasında 90 Milyon Birikti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal Güvenlik Sistemi’nin tamamlayıcısı olarak görülen ve 01 01 2017 tarihi itibari ile otomatik hale gelen Bireysel Emeklilik Sistemi sayesinde kısa süre içerisinde önemli bir birikim sağlandı. Ülke ekonomisine katkı sağlanması ve vatandaşların emeklilik dönemlerinde  refah seviyelerinin artması amacı ile uygulamaya geçilen BES, ilk olarak 27 Ekim 2003 yılında ülkede uygulanmaya başlandı. Yılbaşı itibari ile  45 yaşını doldurmamış çalışanların otomatik olarak dahil edildiği BES’te 2 aylık süreç içerisinde 794 bin 938 kişi katılım gerçekleştirdi. Otomatik hale getirildikten sonra pek çok vatandaşın cayma hakkını kullandığı sistem hakında yetkililer kısa sürede yapılan bu birikimin çok önemli olduğunu bu birikimin hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtiyor.

Kişi Başına 113 Lira

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından açıklanan bilgilere göre 3 Mart 2017 tarihi itibari ile 794 bin 938 kişi sistemde birikim yapma yönünde karar veririken toplamda 89 milyon 718 bin 325 fon birikimi sağlandı. Sistemdeki kişi başına düşen ortalama birikim tutarı ise 113 lira olarak açıklandı.

Devletten 8 Milyar

Toplamda ülke genelinde 6 milyon 745 bin 783 kişinin dahil olduğu BES sisteminde katılımcılardan 56 milyar 657 milyon lira fon tutarı toplanırken, sistem kapsamında devlet katkısı 7 milyar 962 milyon liraya ulaştı. BES’ten emekli olan kişi sayısı ise 47 bin 456’ya ulaştı.

İkinci Etap 1 Nisan’da

Yılbası itibari ile 45 yaşını doldurmamış ve bin ve üzeri çalışanı olan özel sektörde çalışanların dahil edildiği sisteme 1 nisan itibari ile kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumunda çalışanlar da dahil olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.