Ana SayfaEkonomiVergi Mükellef Sayısı 153 Bin Arttı!

Vergi Mükellef Sayısı 153 Bin Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016’da Vergi Mükellef Sayısı Arttı

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye’deki vergi mükellef sayısı 2016 yılında artış kaydetti. Artışın 153 bin mükellef olduğu tespit edildi. Yaşanan son artışlarla birlikte toplam mükellef sayısı 2016 yılında 5 milyonu aştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre geçen yıl toplam mükellef sayısının beş milyon 330 bin 936 olduğu görüldü. En fazla mükellefi bulunan kent ise İstanbul oldu. İstanbul’daki toplam mükellef sayısı bir milyon 503 bini aştı. Bu rakam toplam mükellefin dörtte birinden fazla oranı teşkil etti.

Başkanlıktaki veriler değerlendirildiğinde 2015 yılına göre 153 bin 415 mükelleflik artış yaşandı. Bu rakamda 2016 yılındaki artışın yüzde üç oranında olduğunu gösterdi.

2015 ile 2016 yılı kıyaslandığında Türkiye’nin hemen hemen her kentinde mükellef sıyışında artış meydana geldiği görüldü. Bu kapsamda lider İstanbul oldu. Aktif mükellef rakamında İstanbul kentini Başkent takip etti. Başkentteki sayı 466 bin olarak kayda geçti. Mükellef sayısında üçüncü olan İzmir ise 355 bin mükellefle sıralamada yerini aldı. İzmir kentini Antalya ve Bursa izledi. Antalya’daki aktif mükellef 197 bin olarak, Bursa’daki aktif mükellef rakamı 195 bini gösterdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı verileri 2016 yılındaki aktif mükellef sayısının dört milyon 431 bin 388’inin gerçek kişilerden oluştuğunu gösterdi. Bu rakamda toplam sayının yüzde 83’lük bölümünü kapsadı.

Gerçek kişiler tarafından kurulan limited şirket toplamı 594 binlik seviyede kendini gösterdi. Bu rakam toplamdaki aktif mükelleflerin yüzde 11,1’lik bölümüne denk geldi.

Toplam mükellefin yüzde altısını ise adi ortaklık, kooperatif ve anonim şirketler oluşturdu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.