Ana SayfaEkonomiFındık Yükseliyor Mu?

Fındık Yükseliyor Mu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda en az altın ve dolar kadar yakın takip altına alınan fiyatı grafiği incelenen fındık bu yıl üreticinin yüzünü pek güldürmedi. Rekolte ve fiyat etkisi ile bu yıl elindeki fındığı ne yapacağını bilemeyen üretici yeni sezon hazırlıklarına başlarken depolarda bekleyen fındık için uygun bir fiyat artışı yaşanmasını heyecanla bekliyor. Son günlerde farklı alanlardan kişilerin fındık hakkında yaptığı açıklamalar sonunda olumlu sonuçlar elde edilmesini sağladı. Fındık fiyat ve üreticisi ile alakalı yapılan açıklamaların piyasaya olumlu yansıdığını belirten Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, özellikle Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin fındık hakkındaki açıklamalarından sonra bu haftaya yükseliş ile başladığını söyledi. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 10,5 lira olan fındığın açıklamaların etkisi ile 50 kuruş artış yaşadığını ve 11 liradan satışa sunulduğunu belirten Karan, yeterli olmasa da üretici için bir adım olduğunu söyledi.

Doping Etkisi

Canikli’nin açıklamalarının doping etkisi yaptığını savunan Karan, uzun süredir düşüş eğilimi gösteren fındık fiyatının açıklamalar sonrası yeniden yukarı tırmanışa geçtiğini 50 kuruşluk artışın bile üretici için çok önemli olduğunu söyledi.

11 Liradan Satış

Açıklamalar sonrası 11 liraya çıkan fındık fiyatının normal şartlarda 14 liranın altında olmaması gerektiğini söyleyen Karan, Canikli’nin Doğu Karadeniz’de gerçekleştirdiği ziyaretlerin piyasada hareketlenemeye sebep olduğunu ve fiyatlara yansıdığını, beklentilerin fiyattaki artışın devam edeceği yönünde olduğunu son dönemlerde piyasayı yakından takibe aldıklarını söyledi.

Canikli’nin çiftçinin mağdur olmayacağını dile getirmesinin üreticileri memnun ettiğini söyleyen Karan, fındık üreticisine yapılan bu desteğin ekonomiyi de hareketlendireceğini ve yukarı doğru bir ivme yakalanacağını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.