Ana SayfaEkonomiGünübirlik Evlere Ceza Yağdı!

Günübirlik Evlere Ceza Yağdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kısa sürede önce ev sahiplerini uyaran ve bu konuda caydırıcı cezalar uygulanacağını belirten yetkililer dediklerini yaptı. Ülke genelinde farklı illerde terör örgütleri tarafından ya da fuhuş çeteleri tarafından günübirlik evlerin kiralandığı konusunda kendilerine bilgi ulaştığını söyleyen yetkililer bu konu hakkında aylar öncesinden bu şekilde kiralama yapan kiracı ve ev sahiplerini uyarmış ve durumun tespit edildiği taktirde cezai işlem uygulanacağını, konu hakkında yetkili birimleri haberdar etmeyenler için de işlem yapılacağını açıklamışlardı. Özellikle apartların bu şekilde kullanıma müsait olduğunu belirten yetkililer, bu gibi faaliyetlerin önüne geçmek için titizlikle çalışıyor.

Sakarya’da Ceza Yağdı

Daha öncesinde bu şekilde kiralama yapan ev sahibi ve kiracıların kamuoyuna açıklama yapılarak uyarıldıklarını belirten yetkililer bundan sonraki süreçte günübirlik kiralama yöntemi ile terör ya da fuhuş için kullanılan evlerin tespiti durumunda cezai işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından apartlara yönelik yapılan araştırmalarda günübirlik kiralandığına dair tespit edilen evler hakkında işlem başlattı. 11 ev sahibine bildirimde bulunmadıkları gerekçesi ile ceza kesildiğini açıklayan yetkililer, bu konudaki uygulamanın devam edeceğini ve titizlikle takip ettiklerini açıkladılar.

10 Bin Lira Ceza

Sakarya’da gerçekleştirilen operasyon kapsamında 11 ev sahibine bildirim yapmadığı gerekçesi ile 10 bin 383 liralık para cezası kesildi. Sakarya’da son yıllarda bu tarz evlerin kullanımı konusunda çok şikâyet alındığını belirten yetkililer apart ve günübirlik kiralanan evlere dair araştırmaların devam ettiğini, Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bilgilendirme Sistemi’ne dahil etmeden kiralama işlemi gerçekleştiren 11 ev sahibine toplamda 114 bin 213 lira ceza kesildi. Yetkililer bundan sonraki süreçte takip çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.