Ana SayfaEkonomi2020’ye Kadar 206 İlçeye Daha Doğalgaz Gelecek

2020’ye Kadar 206 İlçeye Daha Doğalgaz Gelecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhalelerin tamamlanması ile 81 ilin tamamında erişilebilirliğinin sağlanması planlanan doğalgaz için dağıtım şirketleri mevcut dağıtım bölgelerine ek olarak 2020 yılına kadar 3,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirerek 206 yeni ilçeye daha doğalgaz ulaştırmayı planlıyor. Ülke genelinde her geçen gün daha yoğun kullanılmaya başlanan doğalgaz, diğer ısınma yöntemlerine göre daha kullanışlı olması sebebi ile oldukça yoğun talep görüyor. Vatandaşlar pek çok bölgede doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasını ve kısa süre içerisinde doğal erişimi sağlanmasını bekliyor. Yetkililer 81 ilin tamamında doğalgaz erişiminin olması için gerekli çalışmaların ilerletildiğini belirtiyor.

76 İlde Kullanım Var

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) tarafından yapılan 2016 Yılı Doğalgaz Dağıtım Sektörü Değerlendirme Raporu’na göre 2006 ve 2016 yılları arasında doğalgaz dağıtım sektöründe 11,8 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi ve 2016 yılı sonu itibari ile 76 ilde ve illere bağlı 339 ilçede doğalgaz erişimi sağlandı.

Kullanım Oranı Yüzde 90

Doğalgaz erişim faaliyetinde 10 yılını daha yeni doldurmuş olan Balıkesir, Aksaray, Denizli, Çorum, Erzurum, Düzce, Manisa, Kayseri, Sivas, Samsun, Yalova ve Tekirdağ gibi illerin ilk doğalgaz verilen ilçelerinde doğalgaz kullanım oranı yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Faaliyetinin henüz 10 yılını doldurmamış bölgelerde ise doğalgaz kullanım oranı yüzde 55 seviyelerinde görülüyor.

3,5 Milyar Yatırım

EPDK’nın yeni açmış olduğu ihalelerin tamamlanası ile 81 ilin tamamı doğalgaza kavuşmuş olacak. Dağıtım şirketlerinin mevcut bölgelerine ek olarak 206 yeni ilçeye doğalgaz taşımak için 3,5 milyar liralık yatırım yapacağını belirten yetkililer, süreç tamamlandığında doğalgaz abone sayısının 16,7 milyona ulaşacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.