Ana SayfaGündemKıdem Tazminatında Son Durum Ne Oldu?

Kıdem Tazminatında Son Durum Ne Oldu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kıdem tazminatı hakkında uygulanacak reformun bu yıl içerisinde tamamlanması beklenirken özellikle taşeron işçiler için hayati önem taşıyan sürecin nasıl ilerlediği ve hangi çalışmaların yapılacağı merak konusu haline geldi. 

Hükümet tarafından son zamanlarda çalışma hayatını derinden etkileyecek bazı çalışmaların yapılmasına özen gösterilirken bu süreç içerisinde çalışanların hayatını kolaylaştıracak yeni düzenlemelerin yapılması dikkatlerden kaçmadı. Bu süreç içerisinde kıdem tazminatı en önemli düzenleme olarak dikkat çekerken Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre bu yıl içerisinde mutlaka tamamlanacağı belirtilmişti. 

Kıdem tazminatının çalışma hayatı içerisinde çok önemli reformlar getirmesi bekleniyor. Ancak kıdem tazminatı fonu hakkında son zamanlarda Bakanlığın elinde herhangi bir taslak çalışmanın olup olmadığı da bilinmiyor. Bu süreç içerisinde herkesin merak içerisinde olduğu biliniyor. Yapılacak olan reformun yıllardır kadro bekleyen taşeron işçileri yakından ilgilendirdiği de heyecanlandırdığı da görülüyor. Kıdem tazminatının şimdilerde uygulanmaması ile birlikte bu durumun hem işçiye hem de işverene bir yük olduğu ifade edilirken yapılacak olan düzenleme sonrasında bu yüklerin tamamen kaldırılması ve sorunların kökten çözülmesi planlanıyor. 

Çalışan işçinin kıdem tazminatını alması bir hak olarak görülürken bazı yetkililer ve işçi hakları savunucuları tarafından bu durum eleştirildi. İşçilerin kıdem tazminatları güvenceleri olduğu özellikle belirtilirken bu süreç içerisinde küçük bir madde eklenmesi bu hakkında korunmasında yeterli olacağı gibi bu maddenin eklenmesi yerine büyük bir reforma gidilmesinin tehlikeli olduğu savunuldu. Bu reform çalışmaları ile birlikte işçinin elinden tazminat hakkının alınacağı düşünülüyor. Sürecin referandum sonrasında nasıl işleyeceği ise merak konusu haline geldi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.