Ana SayfaEkonomiBakan Açıkladı! Martta 2 Gemi Daha Denize İnecek

Bakan Açıkladı! Martta 2 Gemi Daha Denize İnecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2 Gemi Daha Denizde Petrol Arayacak

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinin sekizinci genel kurulu toplandı. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta katıldı. Toplantıda konuşan Albayrak, “2016 enerji açısından önemli bir sene oldu. 2017 yılında denizde petrol arama çalışmaları hız kazanacak” dedi.

Berat Albayrak konuşmasında geçen yıl enerji alanındaki hedeflere yaklaştıklarını belirterek, “2017 yılındaki hedeflerimiz içinde iyi bir yıl olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu yıl denizde petrol arama çalışmalarının hız kazanacağının altını çizen Bakan, Mart ayının sonlarına doğru iki arama gemisinin daha denize ineceğini müjdeledi.

2016 HEDEFLERİMİZE YAKLAŞTIRDI

Berat Albayrak açıklamasında 2016 yılındaki gelişmeleri de değerlendirdi. “Geçtiğimiz sene Bakanlığımız önemli adımlar attı. Yerli kömürün daha yaygın çıkarılması ve kullanılması konusunda büyük yol alındı. Bunların yanında güneş ve rüzgar enerjisi kapsamında üretimin arttırılması için girişimler yapıldı. Yenilenebilir enerji ve yerli kaynakların üretiminde artış kaydeden bir yılı geride bıraktık. Tüm bunların yanında doğalgaz hatlarına yenileri eklendi. Bu konuda yeni projeler üretilmeye de devam ediyor” şeklinde açıklamalar yaptı.

MARTTA 2 ARAMA GEMİSİ HİZMETE GİRECEK

2017 yılında petrol arama konusunda gelişmeler yaşanacağının altını çizen Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Mart ayının sonunda iki gemimizi hizmete alacağız. Bu gemilerden bir tanesi Akdeniz sularında, bir tanesi Karadeniz sularında arama çalışması yürütecek. Akdeniz’de daha fazla arama çalışması yapılacak. Bunların yanı sıra kuyu sondaj çalışmalarını da başlatacağız” dedi.

Berat Albayrak’ın konuşmasında son günlerde yaşanan gelişmelerde yer aldı. Bazı Avrupalı ülkelerin Türk vatandaşlarına yönelik yaptıklarını değerlendiren Bakan Albayrak, Türkiye üzerine oynanan oyunlara işaret etti. “Türkiye hedeflerine tüm gücüyle yürümeye devam edecek. Tüm yapılanlara rağmen bizler çok çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Dost görünen ülkeler son zamanlarda gerçek yüzlerini ortaya koydu” şeklinde bir değerlendirme yaptı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.