Ana SayfaEkonomiÇek Kullanımı 2 Ayda Arttı

Çek Kullanımı 2 Ayda Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TBB Risk Merkezi Verileri Açıkladı

TBB Risk Merkezi 2017’nin Şubat ayını kapsayan “Çek Raporu” verilerini açıkladı.

TBB Risk Merkezi raporunda Ocak ve Şubat aylarında, 2016’nın aynı aylarına göre yüzde 2,8’lik artış yaşandığını ifade etti. Bu artışla birlikte iki ayda ibraz edilen çek 3 milyon 600 bin adet olarak kayda geçti. Bu çeklerdeki toplam tutar ise 126 milyar seviyesinde oldu. Parasal tutardaki artış yüzde 12,8’lil seviyede oldu.

Ocak ve Şubat aylarında 42 bin çek karşılıksız çıktı. Karşılıksız çıkan çek tutarı 1 milyar 600 milyon olarak kayda geçti.

Karşılıksız çeklerde 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 14’lük oranda düşüş yaşanırken, bu çeklerin tutarı da yüzde 16’lık oranda azaldı. Tüm bu gelişmeler yanında 3,6 bin tane çek sonraki dönemlerde ödenerek, 129 milyon tutarında işleme konu oldu.

2017’nin Ocak ve Şubat aylarında karşılıksız çekler ibraz edilen çeklere göre 0,7 puan azalış yaşadı. Adet bazındaki azalış yüzdelik dilimde 2,9 oldu. 2016 yılına kıyasla ise bir puan geriledi.

Söz konusu dönemde tutar olarak en çok karşılıksız çek işlemi yapılan kentler İstanbul, Antalya, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirler olarak belirlendi.

Tutar göz önünde bulundurularak ibraz edilen çeklerde karşılıksız işlem gören çekler en çok Iğdır’da görüldü. Oran yüzde 11,6’ya ulaştı. Iğdır’ı Ardahan, Kars ve Ağrı takip etti. Aynı konuda en düşük seviyede gerçekleşen kentler ise Giresun, Çanakkale ve Sinop oldu.

Söz konusu durum adet bazında incelendiğinde de kentler arasında Iğdır yüzde 6,4’lük oranla birinci oldu. Iğdır’ı Ağrı, Bitlis, Gaziantep ve Şanlıurfa izledi. Aynı konuda en düşük rakamlar ise Isparta’da gözlemlendi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.