Ana SayfaEkonomiREIDIN Emlak Endeksi Şubat Ayı Sonuçlarını Açıkladı

REIDIN Emlak Endeksi Şubat Ayı Sonuçlarını Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükselişe Geçti

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi verilerine göre Şubat ayında endeks Ocak ayına kıyasla yüzde 1,10’luk oranda artış kaydetti. Bir önceki yılın Şubat ayına göreyse 8,97 oranında artış yaşadı.

REIDIN Emlak Endeksi Türkiye İş Bankasının katkılarıyla hazırlandı. REIDIN Emlak Endeksi Şubat ayı sonuçları toplam 68 kent, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsadı.

Konut fiyatlarının en fazla artış yaşadığı ilimiz Denizli olarak kayda geçti. Denizli’de konutların metrekare fiyatı yüzde 2,09’luk artışa ev sahipliği yaptı.

Konut fiyatlarının en fazla düşüşe sahne olduğu kent ise Yalova olarak belirlendi. Buna göre Yalova’daki düşüş yüzde 0,73’lük seviyede gerçekleşti.

Brüt kira geliri açısından lider kentler Aydın, Van ve Giresun olarak tespit edildi.

Şubat ayında Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, ocak ayına kıyasla yüzde 0,10’luk oranda artış yaşadı. 2016 yılının şubat ayına göreyse artış yüzde beş seviyesinde oldu.

Metrekare bazında kira gelirini en fazla arttıran şehrin Aydın olduğu görüldü. Artış yüzde ikiden fazla gerçekleşti. Kira geliri düşüş kaydeden kent ise Afyonkarahisar olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Konutun amortisman konusunda en hızlı kent Aydın çıktı. Senelik bazda en yüksek brüt kirayı da Aydın kaptı. Aydın kentini Van ve Giresun izledi.

Türkiye İş Bankası açıklamasında Yeni Konut Fiyat Endeksi verilerini de açıkladı. buna göre ocak ayına kıyasla bu oran yüzde 0,46’lık artış yaşadı. 2016 yılının aynı dönemine göreyse 2,79’luk seviyede artışın yaşandığı görüldü.

Yeni Konut Fiyat Endeksi İstanbul’un Anadolu yakasındaki konutlarda yüzde 0,61 oranında, Avrupa tarafında ise yüzde 0,06 seviyesinde yükseldi. Açıklanan bilgilere göre Anadolu tarafındaki konutlar diğer tarafla karşılaştırıldığında 9 buçuk puan artış sergiledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.