Ana SayfaEkonomiÇanakkale 1915 Köprüsü İçin Nefesler Tutuldu!

Çanakkale 1915 Köprüsü İçin Nefesler Tutuldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çanakkale 1915 Köprüsü Temel Atma Töreni Yarın!

Çanakkale 1915 Köprüsü projesinde büyük gün yarın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ında katılımı beklenen temel atma töreni için hazırlıklar aralıksız devam ediyor.

İLK KAZMA YARIN VURULACAK

Çanakkale 1915 Köprüsü’nde beklenen gün için geri sayım başladı. Yarın temeli atılacak köprü, tamamlandığında Asya ve Avrupa’yı yeniden buluşturacak. Dünyada bir ilk olarak kayda geçecek Çanakkale 1915 Köprüsü, en uzun asma körü unvanını taşıyacak.

2023’DE TAMAMLANACAK

Çanakkale 1915 Köprüsü’nün ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olarak planlandı. Köprünün bu özelliği, köprüye dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını kazandırdı. Çanakkale 1915 Köprüsü uzunluğu 3869 metre olarak projelendirildi.

OTOYOL PROJESİ İHALESİ YAPILDI

Köprü kapsamında hayata geçecek diğer bir proje ise otoyol projesi olarak kendini gösterdi. Yap, İşlet, Devret modeliyle ihalesi yapılan bu projenin büyük bölümü de 2023 yılına kadar tamamlanmış olacak. Otoyol ihalesini alan üretici firmalar toplamda 354 kilometrelik otoyol inşa edecek. 2023 yılına kadar tamamlanması öngörülen otoyol uzunluğu ise 100 kilometre olarak açıklandı.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA HİZMETE ALINACAK

2023 yılında tamamlanması öngörülen köprü projesi, Türkiye’nin bu yıl başlatacağı en büyük ulaşım projesi olarak hayata geçecek. Cumhuriyetin ilanının yüzüncü yılında hizmete açılacak köprü, bölgedeki ticareti de hareketlendirecek.

Yarın temel atma töreni için başlatılan hazırlıklar hız kesmeden devam ederken, törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da katılması bekleniyor. Çanakkale Deniz Savaşları zaferinin 102. yıldönümünde ilk kazmanın vurulacağı Çanakkale 1915 Köprüsü projesi temel atma törenine katılımın yüksek olması bekleniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.