Ana SayfaEkonomiSüper Teşvikte İlk Paket Hazırlandı

Süper Teşvikte İlk Paket Hazırlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından ekonomiyi ayağa kaldırmak ve vatandaşları her anlamda desteklemek için gerçekleştirilen süper teşvik çalışmalarında ilk adımın tamamlandığı belirtildi. 

Türkiye tarafından bir süre önce uygulamaya konulan ve süper teşvik ismi verilen paketin ilk adımlarının tamamlandığı öğrenildi. Bakanlar Kurulu onayı ile birlikte hazırlanan olağanüstü teşviklerin verilmesine ortam hazırlayacak olan düzenlemede sona gelindi. İlk paket uygulamaya konulmak için hazır hale getirilirken paket içerisinde yer alan düzenlemeler ve yeni teşvikler adeta merak konusu haline geldi. Paketin kısa bir süre sonra Bakanlar Kuruluna onaylanmak üzere sunulması bekleniyor. 

Düzenleme içerisinde Kanal İstanbul ve uydu projelerinin düzenleme içerisinde görüşülmesi ve teşvik çalışmalarından yararlanmaları beklenenler arasında yer alıyor. Yapılacak olan süper teşvik paketi içerisinde gelir ve kurumlar vergisinden, elektrik bedeli ödemesine, arsa tahsisi ve aktyapıdan kilit çalışanların maaşlarının ödenmesine kadar pek çok alanda yeni düzenlemeleri getireceğe benziyor. Yatırım paketi olarak da ifade edilen bu durum karşısında Rusya ile özel bir anlaşma sonrasında görüşmelere başlanıldığı Akkuyu Nükleer Santral yatırımının da görüşülmesi için bazı taleplerin geldiği belirlendi. Ancak bu talepler doğrultusunda henüz konunun teşvik paketi içerisinde görüşülüp görüşülmeyeceğinin kesin olmadığı ifade edildi. 

İlk pakette yer alan yatırımların büyük bir çoğunluğunun genellikle bilişim sektörü içinde olmasının planlandığı da açıklandı. Özellikle otomobil sektörünün ve Ceyhan petrol rafinerisinin teşvik kapsamına girebileceği konuşuluyor. Bakanlar Kuruluna sunulacak olan ilk paketin onaylanıp onaylanmayacağı merak konusu haline gelirken, sağlık ve enerji alanlarında yatırımların gündeme getirilmesi planlanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.